Slučaj Mateja iz Splita identičan nestanku Nemca Larsa Mitanka: Istrčao sa aerodroma, ušao u šumu i više nije viđen (VIDEO)

04.01.2022

09:44

0

Na snimcima, koji su zabeleženi u noći nestanka, navodno se vidi Matej kako trči po beogradskim ulicama u blizini Beton hale

Slučaj Mateja iz Splita identičan nestanku Nemca Larsa Mitanka: Istrčao sa aerodroma, ušao u šumu i više nije viđen (VIDEO)
Matej Periš - Copyright MUP RH/Youtube/Dr. Todd Grande/ Unusual Things

Potraga za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita ulazi u peti dan. Jučerašnji snimci, na kojima se navodno vidi Matej, kako u noći nestanka trči po beogradskim ulicama, bude nadu da je živ. 

Nakon objavljenih snimaka, ispostavilo se da je njegov nestanak identičan onom iz Bugarske, kada je nemački mladić Lars Mitank istrčao sa aerodroma i više ga niko nije video.

Naime, ovaj mladić je na bizaran način postao slavan - tako što je nestao. On važi za "najpoznatiju nestalu osobu na Jutjubu" i misterija njegovog nestanka je izvor mnogih debata.

Rano ujutro 8. jula 2014. godine, Lars Mitank je stigao na aerodrom u Bugarskoj da uhvati let za Nemačku. Izašao je iz taksija, pokupio svoje torbe i ušao u odeljenje aerodroma za poletanja.

Na snimcima bezbednosih kamera se vidi kako je ušao unutra, a onda kako je iz zgrade izjurio napolje bez prtljaga i otišao što dalje od aerodroma kao da ga neko ili nešto juri. Zastao je ispred glavnog ulaza na aerodrom na sekund, a zatim potrčao preko parkinga, popeo se preko ograde sa bodljikavom žicom i nestao u obližnjoj šumi.

Od tada ga niko nikada više nije video.

Mitank je u Bugarskoj bio sa pet drugara i svi su bili u kasnim 20-im godinama. Uživali su u odmoru na Crnom moru. Njegovi prijatelji su rekli da nisu videli nikakve znake čudnog ponašanja za vreme odmora, osim onog dana kada je trebalo da leti u Nemačku.

Zašto prijatelji nisu odmah prijavili nestanak?

Podsećamo, Matej Periš nestao je 31. decembra, oko 2.30 časova iz kluba "Gotik" u kojem je bio sa šestoricom prijatelja. U jednom trenutku, Splićanin je otišao do toaleta, međutim iz njega se nije vratio.

Iako su se prijatelji zabrinuli za njega, odlučili su da sačekaju do jutra jer su pomislili da je možda otišao sa nekom devojkom. Međutim, prilikom izlaska iz kluba, zaključili su da Matej nije poneo jaknu sa sobom, a telefon mu je bio isključen.

Kada se nije vratio u apartman ni narednog jutra, prijatelji su odlučili da pozovu policiju u popodnevnim časovima. Postavlja se pitanje zašto su čekali toliko dugo pre nego što su prijavili Matejev nestanak?

Novinar hrvatskog RTL-a Boris Mišević, takođe je ovaj detalj okarakterisao kao čudan. On smatra da mladići nisu verovali da se nešto desilo, odnosno da je sve bilo kako treba.

- Oni su i dalje u Beogradu, ali ne verujem da bi nam rekli nešto novo - istakao je Mišević.

Otac potvrdio da je Matej na snimcima

Na snimcima koji su podeljeni sinoć, vidi se kako momak nalik Mateju, trči po Karađorđevoj ulici, ali ga niko ne juri, zatim pokušava da zaustavi taksi, a u jednom trenutku se vraća do reke, spušta se niz stepenice i ulazi u vodu.

Jedno vreme je plivao leđno, a zatim prsno.

Otac mladića, Nenad Periš, potvdio je da se na snimcima na kojima trči, nalazi njegov sin, ali ne i na snimcima iz reke.

Nastavljena potraga

Sinoć je takođe nastavljena potraga za mladićem, i to po nepristupačnim terenima.

Ekipa MZO Srbije spuštala se, kako je navedeno, konopcima na nepristupačna mesta u potrazi za mladićem. 

24sedam
 

A rečna policija plovila je duž reke na nekoliko lokacija.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike