Top 5 detalja 14. kola: Runda odličnih golmana - Ranđelovića i Jovanovića, ali nije prošlo bez Duljaja!

07.11.2023

12:44

0

I nije moglo sve da stane

Top 5 detalja 14. kola: Runda odličnih golmana - Ranđelovića i Jovanovića, ali nije prošlo bez Duljaja!
Stefan Ranđelović - Copyright MN Press

Ni 14. kolo Superlige nije prošlo mirno i bez zanimljivih poteza, kako na travi, tako i van nje. Iako je fokus na evropskim mečevima, u domaćem šampionatu sve je "prštalo" od želje i kvaliteta, ali i poteza kojima mesto i nije na sportskim događajima.

Ovog puta, top 5 je malo da bi se prikazalo sve što se dogodilo, ali krenimo redom.

Stefan Ranđelović

O kvalitetu čuvara mreže surduličkog Radnika potrebno je pisati iz meča u meč, jer da je igrač nekog većeg kluba, odavno bi bio na naslovnim stranama, a potom i prodat u inostranstvo. Ovako, potrebno je potsećati da na krajnjem jugu Srbije postoji igrač zbog čijih poteza vredi kupiti kartu i smrzavati se na stadionu dok napadačima skida zicere.

Ako nam je do sada nešto pokazao, jeste da je majstor za penale. Zvanično je u duelima sa beogradskim večitim rivalima skinuo tri od pet, ali, može mu se pripisati i odbrana od ovog vikenda, sa Crvenom zvezdom. Lopta je pronašla svoj put do mreže posle šuta Gelora Kange, ali procenite sami. Domaćin je na kraju slavio sa 3:1.

Nestvarni prizor sa Banovog brda

Ponovo je na Banovom brdu bilo zanimljivo i to na derbiju kola između domaćeg Čukaričkog i TSC-a. Gosti su konačno prekinuli niz remija i upisali pobedu nakon mesec i po dana, a Brđani su fokusirani na meč sa Fiorentinom u Ligi konferencija.

Ali, ono o čemu se govori i dva dana kasnije jeste prizor iz lože - Sportski direktor Brđana Vladimir Matijašević i predsednik TSC-a Janoš Žemberi ćaskali su tokom drugog poluvremena. Oni su zajedno pratili meč, u dobrom raspoloženju, što na domaćim terenima nije čest prizor.

Kolo golmana - Rosić heroj Radničkog

Bilo je zabavno na Krovu, Voždovac i niški Radnički su podelili bodove, sve je rešeno u prvih 45 minuta, a slađi bod ide u Niš, nakon pogotka Save Petrova.

Međutim, ne bi Nišlije imale mnogo razloga za slavlje da na golu nije bilo Dragana Rosića koji je briljirao i u finišu meča sačuvao bod za Meraklije. Interesantno, ali ovo je treći remi u poslednja četiri kola za oba tima.

Novi Pazar i sve to na Jošanici

O ovom susretu možemo pisati i pričati iz više uglova, pa da krenemo. Najpre, bio je to okršaj u kome je Adem Ljajić, dete Partizana, sada bio na strani domaćeg tima iz rodnog grada. Emocije su bujale, ali su ostavljene po strani.

Krajnji rezultat 0:1, čudno jer je bilo mnogo prilika na obe strane, a kako je i sam trener crno-belih Igor Duljaj izjavio, najpravednije bi bilo da je bio remi. A remi bi se možda i dogodio da Aleksandar Jovanović nije poput hobotnice koja sve brani. Od momenta kada je stao na gol crno-belih, Partizan niže pobede, a Jovanović nije primio gol ukupno 598 minuta! Ali, treba zahvaliti i Svetozaru Markoviću zbog intervencije u poslednjim sekundama meča.

 

 

Sa druge strane, nije bio još neki Partizana jer je Nikola Mirković sjajno odgovarao rivalima. Na kraju mu se pišu šest skinutih zicera, ali je opšti utisak da ih je bilo više, naravno, svaka odbrana bolja od prethodne.

A kad smo kod Partizana, ni ovo kolo nije prošlo bez Igora Duljaja, koji kao da se pretplatio za ove redove, ali strateg crno-belih sada se tu našao zbog niza uvreda koje je dobio. Bili su to potezi kojima nije mesto u sportu, a interesantno da su se dogodili na meču bez prisustva navijača, sa poznatim brojem ljudi na tribinama, a verovatno i njihovim identitetima. Ružne scene nastavile su se i na konferenciji za medije, što baca senku na divno prijateljstvo među klubovima, o čemu su se oglasili i iz Humske.

A ono što je preostalo, a ovog puta nije moglo da stane u top 5, jeste da je Vojvodina ponovo vodila 2:0, a meč se završio sa 2:2, ovog puta je Železnik bio srećnik. Pančevci se polako zahuktavaju, spremni da se bore za svoje mesto u Superligi i naredne sezone.

Mreže nisu mirovale ni na jednom terenu, pa je tako u Lučanima viđen samo jedan pogodak - Mladost je savladao Javor. Napredak je na svom terenu primio čak četiri gola od IMT-a, koji igra na pogon braće Luković, Miloša i Luke, a četiri pogotka viđena su i u Subotici, gde je Spartak poražen sa 3:1 od kragujevačkog Radničkog.

Superliga, 14. kolo

Subota:

Crvena zvezda - Radnik 3:1

Nedelja:

Vojvodina - Železničar 2:2

Čukarički - TSC 0:2

Voždovac - Radnički Niš 1:1

Ponedeljak:

Novi Pazar - Partizan 0:1

Spartak - Radnički 1923 1:3

Napredak - IMT 0:4

Mladost - Javor 1:0

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike