Japanski ubica i kanibal: Počinio monstruozni zločin, a onda su od njega napravili zvezdu

15.11.2021

08:07

0

Priča o Isei Sagavi i njegovim poremećenim fantazijama zbog kojih nikad nije ni odgovarao

Japanski ubica i kanibal: Počinio monstruozni zločin, a onda su od njega napravili zvezdu
Isei Sagava - Copyright Profimedia

Od malih nogu Isei Sagava je bio opsednut kanibalizmom. Njegovoj opsednutosti je možda doprinela igra iz detinjstva u kojoj su se njegov otac i ujak pretvarali u divove koji žele da pojedu njega i njegovog brata. 

Sagava je još u pubertetu počeo da mašta o jedenju mesa žena, a posebno zapadnih ličnosti. Sve do 1972. godine nije pokušavao da ispuni svoje fantazije, ali se jednog dana sve promenilo. 

Naime, upao je u stan mlade Nemice u Tokiju sa namerom da pojede deo njenog tela, ali na svu sreću, devojka se probudila pre nego što je Sagava uspeo da je napadne. Policija ga je uhapsila zbog pokušaja silovanja ni ne sluteći da je nameravao da je pojede. 

Odlazak u Francusku

Pet godina nakon toga, 28-godišnji Sagava odlazi u Pariz kako bi studirao književnost na prestižnom Univerzitetu Sorboni. 

Nakon što je nekoliko godina studirao i radio kao pisac u Francuskoj, 1981. godine upoznaje holandsku studentkinju Rene Hartevelt (25). Oni su se sprijateljili, a Rene je redovno odlazila kod Sagave u stan kako bi mu držala časove nemačkog. 

Sagava postaje sve više opsednut idejom da je pojede, zbog čega je kupio pištolj sa namerom da je ubije kako bi ostvario svoje fantazije. 

 

 

U junu 1981. godine poziva Rene kod njega na večeru, a dok je čitala poeziju prikrao joj se iza leđa i pucao joj u vrat nakon čega se prepustio činu o kojem je decenijama maštao. 

Prvo se iživjavao nad njenim telom, da bi je kasnije i pojeo. Neke delove njenog tela je jeo sirove, dok je druge kuvao pre nego što ih je konzumirao. Sagava je izjavio da je u tom trenutku dobio seksualno zadovoljstvo nakon jela. 

Dva dana je držao leš u stanu i jeo razne delove tela. Meso je opisao kao "mekano" i "bez mirisa". 

Nakon dva dana odlučio je da je vreme da se otarasi leša, zbog čega je kupio dva kofera u koje je stavio ostatke mlade žene.

 

 

Pozvao je taksi i zaputio se u Bulonjsku šumu i pokušao da baci kofere u jezero. Međutim, dva prolaznika su pronašla prtljag sa delovima tela. Policija je uspela da poveže kofere sa Sagavom uz pomoć taksiste koji ga je dovezao. 

Hapšenje

Sagava je uhapšen zbog ubistva 25-godišnje Rene, ali mu nije suđeno za zločin koji je počinio. Umesto toga, proveo je četiri godine u mentalnoj bolnici gde su ga psiholozi ispitivali. 

Francuski sudovi su utvrdili da je pravno lud i da nije u stanju da mu se sudi, nakon čega je deportovan u Japan. 

Profimedia
 

Nakon dolaska u u Tokio odmah je poslat u bolnicu na procenu i lečenje. Japanski psihijatri su utvrdili da Sagava ima poremećaj ličnosti, ali da nije pravno lud, što znači da bi mogao krivično da odgovara zbog ubistva, nekrofilije i kanibalizma. 

Međutim, francuski zvaničnici nisu hteli da pomognu japanskim vlastima da procesuiraju Sagavu, pa je nakon 15 meseci provedenih u bolnici u Tokiju pušten na slobodu. On nikada nije proveo dan u zatvoru zbog zlošina koji je počinio. 

Zvezda

Nakon što je napustio bolnicu, Sagava je iskoristio javnost koja je bila zainteresovana za njegove zločine. 

Pisao je nedeljnu kolumnu u popularnom japanskom tabloidnom magazinu, a pored toga je napisao i autobiografske priče koje je ilustrovao i objavio. Čak se pojavljivao u kulinarskim emisijama u kojima je jeo sirovo meso.

Profimedia
 

Pored gostovanja u emisijama, pojavio se i u jednom niskobudžetnom filmu za odrasle koji je objavljen 1992. godine. 

U filmu žene dozvoljavaju da budu drogirane i podvrgnute fetišima muškaraca. Takođe, u filmu neko počinje da ubija i rasparčava žene, a kada se Sagava pojavi u kadru pretvara se da jede ženinu zadnjicu.

Njegova "popularnost" imala je razarajući uticaj na njegovu porodicu. Njegov mlađi brat je dobio astmu izazvanu stresom, otac je morao da napusti posao, a majka je čak pokušala da izvrši samoubistvo. 

Sagava danas

Sagava danas živi pod novim imenom i u stanu koji je obezbedila japanska vlada. Izjavio je da nikada više ne bi ubio, ali da i dalje ima želju da jede ljudsko meso. 

On ne može a da ne vidi prelepu ženu i zapita se kakvog bi ukusa mogla da bude.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike