Korejska grupa zverskih kanibala: Mete su im bili bogataši, a njihovo meso im je davalo hrabrost i snagu

26.10.2021

07:04

1

Autor: M. Jovanović

Grupa je uživala u mučenju svojih žrtava, a kada bi im to dosadilo, žrtve bi zaklali, streljali ili spalili

Korejska grupa zverskih kanibala: Mete su im bili bogataši, a njihovo meso im je davalo hrabrost i snagu
business-5475283_1920 (2) - Copyright Pixabay Profimedia

Godine 1994. društvena nejednakost u Seulu, glavnom gradu Južne Koreje, pogotovo ona između bogatih i siromašnih, navela je Kim Ki Hvana da formira grupu sa još sedmoro ljudi. Njihova glavna svrha, kao nezadovoljnih članova društva, bila je da terorišu bogate. 

Grupa se sastojala od nezaposlenih pojedinaca i bivših osuđenika - sedam muškaraca starosti između 20 i 26 godina, a imala je i jednog ženskog člana. Lovili su bogate po celom Seulu i svako ko je vozio luksuzni automobil ili nosio skup, markiranu odeću bio je potencijalna žrtva.

"Porodica Čidžon", kako su ih tužioci nazvali, kidnapovala je i ubijala bogate na nezamislivo jeziv način. Nakon što bi oteli nekoga, stupili bi u kontakt sa porodicom žrtve i tražili otkup, a porodice su uvek plaćale.

Međutim, žrtve nikada nisu bile oslobođene, bez obzira na to koliko bi porodice dale para.

"Porodica Čidžon" uživala je u mučenju svojih žrtava, a kada bi im to dosadilo, žrtve bi zaklali, streljali ili spalii, ali ni tu nije bio kraj. Nakon što bi ubili žrtvu, skuvali bi je i na kraju pojeli. Verovali su da će im meso žrtava dati hrabrost i da će ih učiniti snažnim. 

U kući u kojoj su živeli napravili su tajno skrovište u podrumu. Postavili su gvozdeni kavez, kao i peć za spaljivanje leševa. Takođe su imali i vazdušnu pušku, kao i dinamit. Skrovište u kom su mučili svoje žrtve nazvano je "fabrika ubistava". 

Prva smrt

U to vreme svako ko je vozio "hjundai grander", koji je smatran automobilom za bogate, bio bi potencijalna meta. Gospodin Li i njegova devojka su bili jedni od njih. 

Naime, par se vraćao kući iz motela oko tri sata ujutru kada im je grupa blokirala put. 

Oni su od njih zatražili veliku sumu novca kako bi ih pustili, međutim, par je rekao da nemaju ništa i da je automobil koji poseduju, zapravo, polovan. Grupa je shvatila da je pogrešila u svom odabiru. Zbog neuspešne akcije odlučili su da siluju Sani, a Danijela su naterali da popije ogromnu količinu alkohola, sve dok se nije onesvestio.

Članovi su potom naredili Sani da mu stavi plastičnu kesu preko glave i da ga uguši, što je ona odbila. Međutim, nisu imali milosti. Jedan član uzeo je njene ruke i izvršio delo, a nesrećni muškarac je umro od gušenja. 

Kako bi se otarasili Lijevog tela, vezali su ga za vozačevo sedište i gurnuli kola sa litice. Kada su policajci nekoliko dana kasnije pronašla njegovo telo, mislili su da se radi o nesreći, s obzirom na to da je imao dosta alkohola u krvi. 

Drugo ubistvo

Posle samo nekoliko dana, grupa je kidnapovala bračni par koji je takođe vozio "hjundai grander". Od muškarca su tražili otkup od 100 miliona vona, odnosno 73.000 evra, međutim, par nije bio bogat kao što je grupa mislila.

Uplašen za svoje živote, par je obećao da će skupiti novac ako im budu dali dovoljno vremena. Banda se složila i dopustila muškarcu da pozove prijatelja i porodicu. Rekao im je da je doživeo nesreću i da mu hitno treba novac, nakon čega je uspeo da prikupi 80 miliona vona. 

Kako nije uspeo da sakupi pun iznos, dopušteno mu je da se nađe sa prijateljem i uzme ostatak novca. Upozorili su ga da ne sme da se javi policiji ili da pokuša da pobegne inače će njegova supruga umreti. 

 

Muškarac je sledio istrukcije i vratio se bez kontaktiranja s policijom. Uprkos tome što je ispunio zahteve, "porodica Čidžon" je rešila da ubije bračni par. 

Kao i prethodni put, supruzi su dali pištolj i naredili joj da ubije supruga. Ona je to odbila, ali član grupe joj je stavio pištolj u ruke i uperio ga ka muškarcu, a zatim je njenim prstom povukao obarač. Nju su pretukli nasmrt sekirom.  

Kako bi sakrili tela, "porodica Čidžon" je odlučila da napravi roštilj u dvorištu. Pored životinjskog mesa, dodali su i delove tela nedavno preminulog para i sa uživanjem ga pojeli. 

Beg

U septembru 1994. godine "porodica Čidžon" je kidnapovala 27-godišnju devojku. Bila je grupno silovana, a takođe je bila primorana da puca u glavu drugoj žrtvi koja je bila sa njom u zatočeništvu. 

Jedan član je doživeo nezgodu i morao je da ide u bolnicu. On je navodno razvio naklonost prema 27-godišnjoj devojci i odlučio da je povede sa sobom. 

Bili su sami, a on joj je čak dao svoj novčanik i mobilni telefon pre nego što je otišao u ordinaciju. Devojka je mislila da je to test i da je ostatak grupe čeka u blizini. 

Ona nije oklevala da iskoristi priliku, pojurila je niz stepenice, pobegla iz bolnice, zaustavila prvi taksi koji je naišao i ušla u njega. 

Odmah je rekla da je oteta, ali je postala sumnjičava kada ju je taksista pitao ko su oni, pa je pobegla iz vozila. 

Sakrila se u vinograd gde je provela punih osam sati. Pozvala je servis za iznajmljivanje automobila da dođe po nju, posle čega je otišla u policiju i ispričala im sve što se dogodilo u poslednjih nekoliko dana - kidnapovanje, silovanje, ubistvo i kanibalizam. 

Iako su policajci mislili da je pod uticajem narkotika, uspela je da ih uveri u svoju priču. 

Seulska policija je brzo oformila tim kako bi uhvatili kanibale. Cela zemlja je bila šokirana kada su mediji izvestili o užasima koje je počinila grupa. "Porodica Čidžon" je u intervjuima tvrdila da su u pravu, a jedan član je čak izjavio: "Oni koji voze skupe automobile... toliko sam ljut što ih nisam mogao sve pobiti... Molim vas da ovo prikažete na TV-u."

Oni su 1. novembra 1994. godine osuđeni na smrtnu kaznu zbog ubistva petoro ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike