Drama u Aziji: Severna Koreja lansirala raketu!

28.09.2021

05:18

0

Severna Koreja optužila je prethodno Seul i Vašington za "dvostruke standarde" i osudila razvoj naoružanja nastavljajući sopstvene vojne aktivnosti

Drama u Aziji: Severna Koreja lansirala raketu!
Copyright AP Photo/Lee Jin-man

Severna Koreja lansirala je jutros neidentifikovani projektil prema otvorenom moru duž svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska, u jeku apela koji stižu iz Pjongjanga da Sjedinjene Države i Južna Koreja obustave svoju "neprijateljsku politiku".

Južnokorejska vojska nije izdala detaljno saopštenje, ali je japansko ministarstvo odbrane saopštilo da se radi o balističkoj raketi, bez dodatnih objašnjenja.

Saopštenje je usledilo neposredno pre nego što je ambasador Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama pozvao SAD da odustanu od neprijateljske politike prema Pjongjangu uz poruku da niko ne može osporiti pravo njegove zemlje na samoodbranu i testiranje naoružanja.

Severna Koreja optužila je Seul i Vašington za "dvostruke standarde", i osudila razvoj naoružanja nastavljajući sopstvene vojne aktivnosti.

Sredinom septembra i Severna i Južna Koreja testirale su svoje balističke projektile nastavljajući trku u naoružavanju i izradu sve sofisticiranijeg naoružanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike