Sestra Kim Džong Una poslala oštru poruku Seulu: Odustanite od provokacija

24.09.2021

14:15

0

Da bi se postigla deklaracija o završetku rata, Kim Jo Džong smatra da se mora osigurati međusobno poštovanje i odustati od predrasuda, neprijateljske politike i nepravednih dvostrukih standarda prema drugoj strani

Sestra Kim Džong Una poslala oštru poruku Seulu: Odustanite od provokacija
Kim Džong Un i Kim Jo Džong; Pyongyang Press Corps Pool via AP, File

Sestra lidera Severne Koreje Kim Džong Una, izjavila je danas da je njena zemlja voljna da nastavi razgovore sa Južnom Korejom ukoliko ona ne bude provocirala Pjongjang neprijateljskom politikom i dvostrukim standardima.


- Ako se Južna Koreja distancira od prošlosti kada nas je provocirala i kritikovala na svakom koraku svojim dvostrukim standardima i povrati iskrenost u svojim rečima i postupcima i odustane od neprijateljstva, bili bismo spremni da nastavimo blisku komunikaciju i angažujemo se u konstruktivnim diskusijama o obnavljanju i razvoju odnosa - izjavila je Kim Jo Džong, a prenosi agencija AP.

Njena izjava je odgovor na više poziva južnokorejskog predsednika Mun Dže-Ina da se objavi deklaracija o okončanju Korejskog rata iz 1950-53. godine kao način za povratak mira.

Njen predlog usledio je i nekoliko dana nakon što je Severna Koreja izvela prve raketne probe u šest meseci, a Južna Koreja prvi test rakete lansirane sa podmornice.

Da bi se postigla deklaracija o završetku rata, Kim Jo Džong smatra da se mora osigurati međusobno poštovanje i odustati od predrasuda, neprijateljske politike i nepravednih dvostrukih standarda prema drugoj strani.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti