Preplanuli i mršavi Kim, gas-maske, a projektila nigde: Detalji koji su obeležili noćnu paradu u Pjongjangu (FOTO/VIDEO)

09.09.2021

14:47 >> 14:59

0

Sa novom frizurom ličio je na svog dedu, utemeljivača države, Kim Il-sunga.

Preplanuli i mršavi Kim, gas-maske, a projektila nigde: Detalji koji su obeležili noćnu paradu u Pjongjangu (FOTO/VIDEO)
Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severnokorejski lider Kim Džong-un nadgledao je noćnu vojnu paradu koja se održala u Pjongjangu na 73. godišnjicu osnivanja države.

Prada je počela tačno u ponoć, a nekoliko detalja je zapala za oko posmatračima.

Pročitajte još

Kim Džong-un je vidno mršaviji, a čini se da je i preplanulog tena. Sa novom frizurom ličio je na svog dedu, utemeljivača države, Kim Il-sunga.

Obučen u odelo svetlih tonova, pokazao je i novu figuru što je samo podgrejalo priče da je imao problema sa zdravljem proteklih meseci, pa da je zbog toga izgubio značajan broj kilograma.

Kim nije održao nikakav govor na paradi, ali se smejao, mahao i pozdravljao hiljade okupljenih vojnika i građana.

U junu su državni mediji citirali građanina koji je, navodno, rekao kako su Severnokorejci briznuli u plač kada su videli drmatično omršavelog Kima. Pošto ga neko vreme nije bilo u javnosti, bilo je glasna da je ozbiljno bolestan.

Podsetimo, početkom jula mediji su preneli da je Kim izgubio 10 do 20 kilograma što je pokrenulo glasine da ima zdravstvenih problema. Državni severnokorejski mediji su negirali ove navode rekavši da je “vođa izgubio na težini jer je radio za dobro zemlje”.

Pročitajte još

Neki severnokorejski novinari rekli su da je Kim, koji je visok oko 170 centimetara ranije imao 140 kilograma, a da je sada možda izgubio oko 20.

Kako je u pitanju najizolovanija zemlja na svetu, informacije su veoma šture, ali zato se oglasila južnokorejska obaveštajna služba koja je navela da je Kim u dobrom zdravlju. Početkom avgusta je snimljen i sa misterioznim flasterom na glavi, ali su iz Seula dodali da ga je skinuo posle nekoliko dana i da nema nikakav ožiljak.

Tada je Južna Koreja rekla da je Kim na dijeti, ali dobrog zdravlja. Njegovi prethodnici su, inače, kuburili sa zdravljem – imali su srčana oboljenja.

Osim toga, još jedna stvar koja je razlikovala ovu paradu od prethodnih jeste da nije bilo predstavljanja moćnih balističkih raketa. Posebnu pažnju su privukli učesnici parade koji su bili u zaštinim odelima i sa gas-maskama kako bi simbolizovali borbu protiv koronavirusa. U ovoj zemlji, doduše, nije do sada prijavljen nijedan slučaj korone, mada mnoge druge zemlje smatraju da su to lažni podaci.

Pročitajte još

Severna Koreja se godinama bori i sa nestašicama hrane, a ekonomiju je teško održati jer je zemlja pod oštrim sankcijama Zapada zbog testiranja nuklearnog oružja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike