Dvostruki aršini: Bezos podržavao glasanje putem pošte dok je išlo na štetu Trampa, a sada se situacija izmenila

24.01.2021

13:16 >> 12:16

0

Autor: M. I.

Bezosa sada ističe da glasanje putem pošte ima ozbiljne manjkavosti

Dvostruki aršini: Bezos podržavao glasanje putem pošte dok je išlo na štetu Trampa, a sada se situacija izmenila
Copyright Profimedia

Milijarder Džef Bezos, vlasnik kompanije Amazon i otvoreni simpatizer Demokratske stranke želi da odloži glasanje o sindikalne izbore u jednom od svojih skladišta u Alabami, piše Vol strit žurnal. Amazon je zatražio da Nacionalni odbor za radne odnose preispita dozvolu glasanja putem pošte, tvrdeći da postupak glasanja putem pošte ima „ozbiljne i sistemske nedostatke“.

Bezos i Amazon čine sve kako bi sprečili bilo kakvu sumnjivu aktivnost prilikom glasanja radnika za sindikat, a posebno su zabrinuti zbog “integriteta glasačkih listića”.

S druge strane, Vašington post koji je u Bezosovom vlasništvu, konstantno je nazivao opasnim i neoprostivim bilo kakve tvrdnje o izbornoj krađi putem pošte na koju su ukazivali Donald Tramp i njegove pristalice. Amazon je čak banovao društvenu mrežu Parler sa svojih servera, između ostalog kako bi se smanjio dodatno smanjio broj medija preko kojih bi bilo moguće tvrditi da je u novembru došlo do izborne krađe.

Pročitajte još:

U ovom slučaju, glasanje putem pošte je nepovoljno za Bezosa i njegovu kompaniju, pa se sada ističe da glasanje putem pošte ima ozbiljne manjkavosti.

Portparol Amazona rekao je CNN-u da kompanija traži „valjane, poštene i uspešne izbore“ i sugeriše da to može da obezbedi samo lično glasanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike