Lavrov zagrmeo: Ima razloga da se veruje da je „slučaj Navaljni” lažan!

02.02.2021

12:30 >> 13:16

0

Autor: J.B.O.

Što se tiče slučaja Navaljni”, nisu nam dostavljene bilo kakve informacije koje dokazuju optužbe protiv ruskih vlasti

Lavrov zagrmeo: Ima razloga da se veruje da je „slučaj Navaljni” lažan!
Copyright TANJUG/ RADE PRELIC

Moskva ima razloga da veruje da je incident sa ruskim opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim bio lažan, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa švedskom koleginicom An Linde.

– Što se tiče „slučaja Navaljni”, nisu nam dostavljene bilo kakve informacije koje dokazuju optužbe protiv ruskih vlasti – naglasio je Lavrov.

Istakao je da ako optužite nekoga, onda treba da dokažete njegovu krivicu.

– A ako kažete: Neću vam ništa reći jer je to tajna, onda imamo razloge da verujemo da je to lažno – dodao je on.

– Danas sam još jednom podsetio švedsku stranu da, budući da je švedska vojna laboratorija izvršila analizu i javno su potvrđeni zaključci nemačkih stručnjaka, očekujemo da naše švedske kolege pokažu transparentnost i iskrenost u ovom slučaju – istakao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je juče da je antikorupcijska fondacija koju je formirao uhapšeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni povratila status strane obaveštajne agencije, jer je pozvala američkog predsednika Džoa Bajdena da uvede sankcije desetinama ruskih biznismena i političara.

Pročitajte još:

– Što se tiče ove fondacije i svih ovih pisama i poziva, fondacija je defakto demonstrirala status strane obaveštajne službe. Smatramo sankcije neprihvatljivim. Verujemo da su apsolutno nepotrebne i da je to izuzetno loš način da se neko meša u odnose između država. Ovi metodi ne daju nikakvu perspektivu – ocenio je Peskov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike