Erdogan udario na premijera Grčke: Micotakis najnovija "žrtva" napada turskog predsednika

12.02.2021

09:50 >> 09:44

0

Autor: A. Bulatović

Pored njegovih prepirki o poznavanju svojih granica i pretećeg tona, ono što Erdogan zapravo kaže je da Turska ne može da sedi za stolom ravnopravno sa Gr?

Erdogan udario na premijera Grčke: Micotakis najnovija "žrtva" napada turskog predsednika
Copyright Tanjug/Turkish Presidency via AP, Pool)

Navika turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da se ruga stranim liderima, uključujući grčke, jer turski predsednik očigledno oseća da je nepobediv i da ima pravo da vređa i preti kome god izabere, piše “Ahvalnews”.

Kirijakos Micotakis postao je najnovija meta kada je u govoru pred parlamentarnom grupom svoje stranke optužio grčkog premijera da ga je „izazvao“.

– Micotakis me je izazvao. Kako možemo sada da sednemo s njim? Prvo znajte svoje granice. Ako zaista tražite mir, nemojte me izazivati. Znajte svoje granice. Ako ne znate svoja ograničenja, to znači da ste vi onaj koji je šutnuo stolom, a koji je napustio sto. Nismo napustili sto. A ako nastavite ovako, nećemo moći da sedimo za stolom – rekao je, misleći na tekuće razgovore dveju strana.

Pored njegovih prepirki o „poznavanju svojih granica“ i pretećeg tona, ono što Erdogan zapravo kaže je da Turska ne može da sedi za stolom ravnopravno sa Grčkom. Ako je to slučaj, onda je očigledno da on napušta sto – i biće posledica.

Rukovodstvo u Ankari oseća se opravdano u svojoj kritici grčkih zvaničnika zbog posete grčkim ostrvima. Osvrćući se na nedavnu posetu Micotakisa ostrvima u istočnom Egeju, Erdogan je „upozorio“ da niko neće pomoći Grčkoj.

Što se tiče kiparskog pitanja, on je izjavio da je rešenje za dve države od sada jedini put napred.

Pročitajte još:

– Bez obzira prihvatili vi to ili ne, federacija više ne može postojati… Taj posao je sada gotov – rekao je.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Ahvalnews

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike