Uhapšen Albanac, saučesnik stravičnog masakra u Nici! (VIDEO)

22.04.2021

06:53 >> 06:56

0

U Nici je 14. jula 2016, na Dan državnosti Francuske, u terorističkom napadu poginulo više od 80 ljudi, a stotine su povređene, kada se vozač kamiona zalet

Uhapšen Albanac, saučesnik stravičnog masakra u Nici! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Italijanska policija uhapsila je Albanca Endrua Eljezija kao saučesnika u masakru u Nici 14. jula 2016, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako su naveli italijanski mediji, za Eljezijem (28) je Francuska raspisala poternicu pod sumnjom da je snabdeo oružjem počinioca tog zločina Mohameda Buhljelja.

Uhapšen je u gradu Sparanise, u regiji Kazerta.

Eljezija su identifikovali agenti Napulja i Kazerte u koordinciji sa napuljskim Tužilaštvom, zahvaljujući informacijama koje je prikupilo Odeljenje za antiterorizam.

U Nici je 14. jula 2016, na Dan državnosti Francuske, u terorističkom napadu poginulo više od 80 ljudi, a stotine su povređene, kada se vozač kamiona zaleteo u masu okupljenu na proslavi i zapucao na građane.

Vozač je najpre otvorio vatru na okupljene, a potom krenuo u smrtonosnu vožnju od dva kilometra, gazeći sve pred sobom, da bi bio zaustavljen kada je policija zapucala u prednje vetrobransko staklo i usmrtila ga. U prtljažniku kamiona su pronađeni eksploziv i automatsko oružje.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike