Ruski ratni brodovi stigli do Libije! (VIDEO)

19.06.2024

14:36

0

Dva broda Pacifičke flote, vođena raketna krstarica Varjag klase Slava i fregata Maršal Šapošnjikov klase Udaloj, trebalo bi da provedu tri dana u pomorskoj bazi

Ruski ratni brodovi stigli do Libije! (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/sputnik_afrique

Ruski mornarički brodovi stigli su u Tobruk u Libiji nakon posete Egiptu, saopštila je u ponedeljak pres-služba Generalne komande Libijske nacionalne armije (LNA), a sada su se pojavili i snimci iz lukeu kojoj su pristali.

Dva broda Pacifičke flote, vođena raketna krstarica Varjag klase Slava i fregata Maršal Šapošnjikov klase Udaloj, trebalo bi da provedu tri dana u libijskoj pomorskoj bazi.  

- U okviru jačanja odnosa između komande LNA i Rusije, grupa ruskih ratnih brodova, uključujući vođenu raketnu krstaricu Varjag i fregatu Maršal Šapošnjikov, stigla je u Tobruk po završetku posete Arapskoj Republici Egipat - navodi se u saopštenju LNA.

Dodaje se da je poseta deo koraka za jačanje saradnje između zemalja, uključujući raspoređivanje 250 studenata i oficira u vojne akademije u Rusiji, od kojih će 100 pohađati pomorske institucije. 

Generalštab pomorskih snaga LNA objasnio je da poseta ima za cilj da potvrdi saradnju i koordinaciju između libijske i ruske flote u obuci, tehničkom održavanju, logističkoj podršci, razmeni iskustava i informacija i saradnji u pomorskoj bezbednosti.  

Ruske i egipatske vojne snage izvele su zajedničke vežbe 14. juna. Vežbe su bile usmerene na uvežbavanje zajedničkih tehnika manevrisanja, testiranje komunikacionih sistema i unapređenje tehničke saradnje. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike