Kakav doček za Putina u Pjongjangu! Odjekuju himne, lebde baloni, marširaju vojnici (VIDEO)

19.06.2024

07:03

0

Autor: 24sedam

Kim Džong Un je lično dočekao Putina

Kakav doček za Putina u Pjongjangu! Odjekuju himne, lebde baloni, marširaju vojnici (VIDEO)
Copyright printscreen/twitter/RT

Predsednici Rusije i Severne Koreje, Vladimir Putin i Kim Džong Un, počeli su zvanične razgovore u dvorcu Kimsusan u Pjongjangu.

Pre toga Putinu je priređen svečani doček na Trgu Kim Il Sunga.

Na snimcima ovjavljenim na mrežama vidi se da je ispred palate bilo zaista svečano. Kim Džong Un je lično dočekao Putina, a sve je počelo intoniranjem himni obe zemlje. Nakon svečane ceremonije, lideri su se uputili u Kimsusan dvorac i započeli razgovore.

 

 

Glavne teme razgovora biće međunarodna pitanja, obnavljanje humanitarnih veza prekinutih tokom pandemije korona virusa. Takođe, oni će razgovarati o ekonomiji, bezbednosti, saradnji na polju poljoprivrede i saobraćaja.

 

 

Takođe, Putin je u oči odlaska u Pjongjang odobrio nacrt Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu sa Severnom Korejom koji namerava da potpiše na sastanku sa liderom republike Kim Džong Unom.

U delegaciji ruskog predsednika su, između ostalih, potpredsednici vlade, ministar odbrane Andrej Belousov, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, predstavnici velikih ruskih kompanija kao što je „Roskosmos“.Severnokorejski lider posetio je Rusiju u septembru prošle godine, dok je Putin u Pjongjangu boravio čak 2000. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike