Sahranjena mala Vasiliki koju je rođak bezdušno ubio šrafcigerom: Selom odjekivali jauci, svi plakali kad je majka otvorila dušu (VIDEO)

13.06.2024

11:52

0

U povorci su bili i njeni drugari iz škole i profesori, koji nisu mogli da zaustave suze

Sahranjena mala Vasiliki koju je rođak bezdušno ubio šrafcigerom: Selom odjekivali jauci, svi plakali kad je majka otvorila dušu (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/Theo TVnews

Devojčica (11) koja je svirepo ubijena u Grčkoj sahranjena je u sredu u rodnom selu, a prizori sa sahrane su više nego potresni.

Malu Vasiliki, za čije ubistvo se sumnjiči njen rođak (37), na večni počinak ispratilo je nekoliko stotina ljudi. Rođaci ubijene devojčice nosili su beli kovčeg sa njenim telom od njene kuće do crkve Svetog Anastasiosa gde je služeno opelo.

U povorci su bili i njeni drugari iz škole i profesori, koji nisu mogli da zaustave suze.

- Znala si da dođeš do mene i kažeš mi: "Nastavnice, da li da postanem lekar kad porastem?" Rekla sam ti "da". Onda si došla posle nekoliko dana i rekla mi da si se predomislila, da bi volela da budeš nastavnica. Rekla sam ti: "Budi, moja Vasiliki" - ispričala je u suzama nastavnica Zevla.

Vasiliki je ubio rođak jer je odbila da ima odnose sa njim i pretila je da će ga tužiti roditeljima. Iz besa joj je zario šrafciger u srce, a njeno telo potom bacio u njivu.

Tokom sahrane odjekivala je kuknjava, a reči majke su rasplakale sve.

- Neka moja devojčica nađe pravdu. Moja devojčica nije zaslužila ovo mučenje. Želim da kažem svim majkama na svetu da vode računa o svojim devojčicama. Ne dozvolite da im se desi ono što se meni desilo - rekla je Vasilikina majka u suzama.

Nakon opela na desetine belih balona pušteno je da poleti iznad crkve, a kada su unosili telo, odjeknuo je aplauz u čast ubijene devojčice.

U sredu su uoči sahrane nepoznate osobe zapalile kuću osumnjičenog za ubistvo male Vasiliki. U njoj u trenutku požara nije bilo ljudi jer su njegovi najbliži napustili selo iz straha od osvete.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike