Medicinskoj sestri iz pakla sude za smrt još jedne bebe! Izneti jezivi detalji

13.06.2024

08:21

0

Autor: 24sedam

Osuđena je u avgustu prošle godine za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva šest drugih u bolnici

Medicinskoj sestri iz pakla sude za smrt još jedne bebe! Izneti jezivi detalji
Copyright Unsplash/Solen Feyissa

Serijska ubica beba, Lusi Letbi, uhvaćena je "skoro na delu" dok je pokušavala da ubije novorođenče u bolnici "Vojvotkinja od Čestera", izjavila je porota na suđenju, prenosi Dejli Mejl.

Letbi (34) je osuđena u avgustu prošle godine za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva šest drugih u bolnici u periodu od juna 2015. do juna 2016. godine.

Tokom desetomesečnog suđenja pred Kraljevskim sudom u Mančesteru, porota nije uspela da donese presude po šest tačaka optužnice za pokušaje ubistava petoro dece.

Uhvaćena na delu

Ravi Džajaram, viši pedijatar na neonatalnom odeljenju, ušao je u sobu i video Letbijevu samu u sobi kako stoji iznad inkubatora deteta. Nivoi zasićenosti bebe su padali na kritičan nivo, ali alarm koji bi trebalo da obavesti osoblje nije se oglasio.

Rekao je da se pokušaj ubistva bebe dogodio nekoliko sati nakon njenog "veoma prevremenog" rođenja u ranim satima 17. februara 2016. godine.

Cheshire Constabulary via AP
 

U trenutku kada je dete kolabiralo, bile su samo dve medicinske sestre koje su pokrivale sve četiri jaslice na odeljenju - Letbi i jedna od njenih koleginica, Sofi Elis.

Dr Džajaram je bio ometen dok je obavljao poziv kako bi organizovao premeštaj bebe u bolnicu višeg nivoa, dok su dve medicinske sestre nakratko napustile odeljenje. Jedna od njih, Džoana Vilijams, koja je bila dodeljena bebi, otišla je da vidi majku deteta.

- To je ono što je dr Džajaram video kada je ušao, nakon što je razgovarao sa transportnim timom. Ventilator je disao za Dete K, a ona je bila povezana na drugi aparat koji je proveravao njen puls i zasićenost, koja je bila podešena na unapred određene nivoe - rečeno je.

Profimedia
 

 

"Ako bi došlo do problema, alarmi bi se oglasili, ali nisu. Razlog je bio taj što ih je neko isključio. Tako da kada je dr Džajaram ušao u jaslice, video je da Lusi Letbi stoji iznad K. Nivoi zasićenosti bebe su padali, ali alarm se nije oglašavao. Ne samo to, već Lusi Letbi nije ništa radila - rečeno je na suđenju.

Ističu da je razlog zašto je zasićenost pala bio je taj što je ET cev bila pomerena. Ovaj događaj nije bio jedini put kada je dete izgubilo zasićenost i pomerilo svoju cev tokom te smene. Desilo se to još dva puta, a kasnije je umrlo nakon što je premešteno u drugu bolnicu.

Tužilac je rekao poroti da se ne sugeriše da su Letbijeve radnje prouzrokovale njenu smrt, već da je pokušala da je ubije.

Porota je ranije danas čula da je osuđujuća presuda Letbijevoj za ubistvo sedam beba "važan deo dokaza" kada se odlučuje o tome da li je pokušala da ubije još jedno dete.

Dodatna žrtva

- To čini 13 dece. Ovde se bavimo bebom koja je četrnaesta. Sve se to dogodilo dok je Lusi Letbi radila kao medicinska sestra na neonatalnom odeljenju bolnice Vojvotkinja od Čestera u Česteru. Ti drugi slučajevi koje sam spomenuo su važni u ovom slučaju - navedeno je prilikom suđenja.

Tužilac Džonson je rekao da osuđujuće presude daju poroti značajan dokaz o namerama Letbijeve u vezi sa detetom inicijala K.

Profimedia
 

Poroti je prikazano nekoliko dokumenata koji su uključivali raspored pregleda neonatalnog odeljenja, tlocrt odeljenja i lokacije pojedinačnih beba na početku i kraju određenih smena.

Optužba je rekla da je Letbijeva pokušala da ubije dete K 17. februara 2016.

Imena žrtava i datumi ubistava

Pročitao je imena žrtava i datume kada su ubijeni.

Prvo je bilo beba dečak 8. juna 2015. godine, drugo još jedan dečak 14. juna. Ostala ubistva su usledila 22. juna, 4. avgusta i 23. oktobra. Takođe je pokušala da ubije devojčicu 9/10. juna, dečaka 15. avgusta i još jednu devojčicu 21. septembra.

"Nakon onoga što tvrdimo da je uradila detetu K, Lusi Letbi je nastavila kako bi ubila dvoje od tri trojki u uzastopnim danima, 23. i 24. juna 2016."

"Do tada je takođe pokušala da ubije još dvoje dece, par blizanaca 9. aprila, i na kraju jednog dečaka 3. juna."

Letbi, iz Hereforda, je posmatrala iz optuženičke klupe dok je izlaganje uvodnih reči bilo u toku.

Oduvek je negirala da je povredila bilo koje dete i tvrdi da je nevina. Suđenje se nastavlja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike