Monstruozna medicinska sestra ubijala bebe, pa dobila doživotnu: Sada je čeka suđenje za još jedno ubistvo!

12.06.2024

15:54

0

Letbi se sudi pred Krivičnim sudom u Mančesteru, jer je optužena za pokušaj ubistva devojčice, poznate kao Dete K., u februaru 2016. godine

Monstruozna medicinska sestra ubijala bebe, pa dobila doživotnu: Sada je čeka suđenje za još jedno ubistvo!
Lusi Letbi - Copyright Cheshire Constabulary via AP

Bivšoj britanskoj medicinskoj sestri Lusi Letbi, osuđenoj prošle godine za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva još šest, danas je počelo suđenje za pokušaj ubistva još jednog novorođenčeta o kome se starala dok je radila.

Letbi se sudi pred Krivičnim sudom u Mančesteru, jer je optužena za pokušaj ubistva devojčice, poznate kao Dete K., u februaru 2016. godine, prenosi Rojters.

- Njen status višestrukog ubice i pokušaja ubistva je važan dokaz koji možete, ako želite, uzeti u obzir kada razmatrate da li smo dokazali da je ona pokušavala da ubije dete", rekao je tužilac Nik Džonson, obraćajući se poroti. Očekuje se da će suđenje trajati oko četiri nedelje.

Letbi je prošlog avgusta proglašena krivom za zločine iz perioda od juna 2015. do juna 2016. godine, dok je radila kao medicinska sestra u odeljenju za novorođenčad u bolnici u Česteru, u severnoj Engleskoj.

Ona se smatra najvećim serijskim ubicom dece u modernoj Britaniji, a osuđena je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva sedam beba.

Profimedia
 

Noću ubijala bebe

Specijalno obučena medicinska sestra intenzivne nege opisana je kao "konstantno zlonamerno prisustvo" u dečjoj jedinici u Češiru gde je ubila i povredila mnogo ranjive dece uključujući i blizance. 

Optužena je da je koristila noćne smene za napade jer je znala da roditelji verovatno tada neće posetiti odeljenje za novorođenčad, prenosi Dejli mejl.

Nekoliko beba je navodno otrovano insulinom, a jedno dete, poznato kao Beba E, ubijeno je kada mu je Letbi navodno ubrizgala vazduh, rečeno je danas u sudu u Mančesteru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike