Zaharova: Makron gura Evropu ka katastrofi - dosledan je u rusofobiji!

08.06.2024

16:25

0

Makron je ranije izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako dobije odgovarajući zahtev iz Kijeva i ako Ruska Federacija probije linije fronta

Zaharova: Makron gura Evropu ka katastrofi - dosledan je u rusofobiji!
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Francuski predsednik Emanuel Makron svojom agresivnom retorikom gura evropski kontinent ka katastrofi, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- On (Makron) je, nažalost, dosledan u rusofobiji. Važno je da takvom agresivnom retorikom i monstruoznim kriminalnim akcijama pomaže da se evropski kontinent gurne ka katastrofi - rekla je Zaharova na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), prenosi agencija RIA Novosti.

Ona je napomenula da Makron i njegov tim nemaju iskustva u vladi, kao ni "u stvarnim poslovima ne samo u svetu, već i u svojoj zemlji".

Ludovic Marin, Pool via AP
Emanuel Makron

Istovremeno, kako je dodala, tvrde da imaju ogroman značaj.

- Makron je neznalica, sudeći po njegovim izjavama. Možda ima mnogo diploma, ali to ništa ne znači - rekla je ona dodajući da njegove izjave ne odgovaraju realnosti.

Makron je ranije izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako dobije odgovarajući zahtev iz Kijeva i ako Ruska Federacija probije linije fronta.

Francuski premijer Gabrijel Atal rekao je u četvrtak da Francuska ne planira da pošalje svoju vojsku u Ukrajinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike