Rusi razotkrili prljavi plan: NATO formira sajber-laboratorije duž granice sa Rusijom, otkriveno i u kojim zemljama

25.05.2024

16:14

0

Čitave jedinice zapadnih bezbednosnih službi i oružanih snaga poslate su u Kijev, ali ne samo tamo

Rusi razotkrili prljavi plan: NATO formira sajber-laboratorije duž granice sa Rusijom, otkriveno i u kojim zemljama
Copyright Profimedia

NATO formira mrežu sajber-laboratorija duž perimetra ruskih granica u Estoniji, Letoniji, Finskoj i Rumuniji, izjavio je Artur Ljukmanov, specijalni predstavnik predsednika za međunarodnu saradnju u oblasti informacione bezbednosti Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

- Vašington već dugo praktikuje metode hibridnog ratovanja protiv Rusije u informacionoj sferi. Ukrajina se koristi kao glavni poligon za obuku, čiji hakeri, uključujući i iz "IT armije", sprovode akte elektronske sabotaže pod bliskim nadzorom NATO supervizora - rekao je on u intervjuu za Sputnjik.

Ljukmanov je rekao da su čitave jedinice zapadnih bezbednosnih službi i oružanih snaga poslate u Kijev.

- Nije tajna da Alijansa formira kompletnu mrežu sajber-laboratorija duž perimetra ruskih granica u Estoniji, Letoniji, Finskoj, Rumuniji, a u budućnosti u Gruziji i Moldaviji. Pod pokroviteljstvom Pentagona sistematski se izvode sajber-vežbe tokom kojih se testiraju scenariji konfrontacije sa nama u digitalnoj sferi - rekao je diplomata.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, grade ofanzivne potencijale u oblasti informacionih tehnologija za izvođenje kompjuterskih operacija protiv Rusije i Kine.

- Zaista, zapadne zemlje, predvođene Vašingtonom, nastavljaju da grade ofanzivne IKT potencijale za sprovođenje kompjuterskih operacija protiv geopolitičkih protivnika, odnosno Rusije, Kine i drugih nezavisnih država - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike