Informacije su veoma zabrinjavajuće, ali i dalje se nadamo: Oglasio se iranski zvaničnik o padu helikoptera!

19.05.2024

18:35

0

Neimenovani zvaničnik je rekao da su životi Raisija i ministra inostranih poslova Hoseina Amirabdolahijana bili "ugroženi nakon pada helikoptera", koji se dogodio na povratku iz posete iranskoj granici sa Azerbejdžanom

Informacije su veoma zabrinjavajuće, ali i dalje se nadamo: Oglasio se iranski zvaničnik o padu helikoptera!
Copyright Profimedia

Helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem i njegovim ministrom spoljnih poslova srušio se u nedelju dok je prelazio planinski teren u velikoj magli, rekao je iranski zvaničnik Rojtersu, a spasioci su krenuli ka mestu incidenta.

Printscreen Tvitter
 

Neimenovani zvaničnik je rekao da su životi Raisija i ministra inostranih poslova Hoseina Amirabdolahijana bili "ugroženi nakon pada helikoptera", koji se dogodio na povratku iz posete iranskoj granici sa Azerbejdžanom.

- I dalje se nadamo, ali informacije koje dolaze sa mesta nesreće su veoma zabrinjavajuće  - rekao je zvaničnik, želeći da ostane anoniman.

- Loše vreme je komplikovalo spasilačke napore-  javila je državna novinska agencija IRNA. Načelnik generalštaba iranske vojske naredio je da se svi resursi vojske i elitne Revolucionarne garde upotrebe u operacijama potrage i spasavanja.

Državna TV je prekinula sve svoje redovne programe kako bi prikazala molitve za Raisija širom zemlje i, u uglu ekrana, uživo prenose spasilačkih timova raspoređenih pešice u planinskom području u velikoj magli.

Očekuje se da će spasilačke ekipe stići do mesta nesreće kasnije u nedelju uveče, javila je državna televizija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike