Prvi snimak sa mesta pada helikoptera u Iranu: Ovde se srušila letelica koja je prevozila iranskog predsednika Ebrahima Raisija (FOTO/VIDEO)

19.05.2024

16:40

0

Područje na kojem se dogodila nesreća jedno je od najnepristupačnijih, a spasioci su se suočili sa dosta problema

Prvi snimak sa mesta pada helikoptera u Iranu: Ovde se srušila letelica koja je prevozila iranskog predsednika Ebrahima Raisija (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Helikopter koji je prevozio predsednika Irana Ebrahima Raisija srušio se na severozapadu zemlje.

Ubrzo su se sve raspoložive ekipe uputile na mesto pada, ali vremenske prilike otežavaju akciju spasavanja. 

- Tačna lokacija nesreće je utvrđena, za nekoliko minuta stižemo do poslednjeg GPS signala koji je uputio helikopter - rekao je jedan od spasilaca Crvenog polumeseca. 

Raisi se vraćao sa ceremonije otvaranja brane na granici Irana i Azerbejdžana i tada se njegov helikopter srušio pri sletanju u regiji Varzakan, 600 kilometara od Teherana.

Mesto pada helikoptera sa predsednikom i njegovim saputnicima nalazilo se u ataru sela Uzi, koje se nalazi u šumama Arsbarana.

Područje na kojem se dogodila nesreća jedno je od najnepristupačnijih, a spasioci su se suočili sa dosta problema 

Varzakan pripada iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan. Na mapi ispod možete videti tačnu lokaciju Varzakana na mapi Irana. 

Printscreen Telegram
 

Novinska agencija Fars je napisala da su nekoliko trenutaka nakon incidenta neki ljudi uspeli da razgovaraju sa Mohamedom Ali Al-Hašemom, imamom iz Tabriza u petak, koji je bio u helikopteru sa Raisijem, ali telefoni trenutno nisu dostupni.

Među putnicima ovog helikoptera bili su ministar spoljnih poslova Islamske Republike Iran Hosein Amir-Abdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko saputnika.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike