Ficov atentator nije krio da je uz Ukrajinu! Pojavio se i snimak koji dokazuje da je u to ime hteo da se reši premijera (VIDEO)

16.05.2024

11:51

0

Šačica ljudi uzvikivala je zajedno sa njim parole protiv vlade

Ficov atentator nije krio da je uz Ukrajinu! Pojavio se i snimak koji dokazuje da je u to ime hteo da se reši premijera (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/Martin Daňo / GINN

Osumnjičeni za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica bio je prisutan na protestu protiv vlasti pre tri nedelje u drugom mestu.

Slovački emiter TV Noviny izveštava da se vlada tada sastala u mestu Dolna Krupa u okrugu Trnava.

To je samo jedan od dokaza da je Juraj Cintula (71), osumnjičeni za atentat, bio politički aktivan pre nego što je napao Fica u sredu u Handlovi, a posebno se bunio protiv toga što je Fico odlučio da obustavi pomoć Ukrajini kad je ponovo došao na vlast.

Juraj je 24. aprila došao u Dolnu Krupu kada se tamo sastajao vladin kabinet. Nekoliko demonstranata je zajedno sa njim uzvikivalo parole poput "Živela Ukrajina", "Izdajice" i "Dosta Fica", noseći transparente podrške RTVS, Radio-televizije Slovačke.

Slovačka vlada je nedavno odobrila predlog za ukidanje javnog emitera i zamenu novim telom, što je izazvalo zabrinutost za nezavisnost medija.

Juraj Cintula, pisac iz Levice, ranije je viđen na protestima opozicije u februaru. Godine 2016. radio je za privatnu službu obezbeđenja i tada je bio žrtva napada u tržnom centru u Levicama, kada ga je napao mlađi muškarac pod dejstvom droga.

Cintula je u četvtrak optužen za pokušaj ubistva s predumišljajem, a policija ga je uhapsila na mestu događaja neposredno pošto je ispalio nekoliko metaka u Fica.

Fico je prebačen helikopterom u bolnicu u Bansku Bistricu gde je operisan pet sati. Njegovo stanje je stabilizovano, ali i dalje nije van životne opasnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike