Fico pre mesec dana naslutio atentat! Osvanuo snimak, njegove reči izazivaju jezu: Ubiće nekog političara, ne preterujem (VIDEO)

16.05.2024

10:27

0

Strahovao je od postupaka opozicije, koju su, kako je istakao "mediji dodtno podsticali"

Fico pre mesec dana naslutio atentat! Osvanuo snimak, njegove reči izazivaju jezu: Ubiće nekog političara, ne preterujem (VIDEO)
Robert Fico - Copyright Printscreen Facebuk/Robert Fico

Slovački premijer Robert Fico, na kog je u sredu pucao književnik Juraj Cintula (71), objavio je 10. aprila ove godine video-snimak na Fejsbuku u kom kao da je naslutio napad koji se dogodio posle sednice vlade u gradu Handlova.

Fico je u snimku izjavio da očekuje da se frustracija opozicije, koju podstiču mediji, pretvori u ubistvo nekog političara iz vlade.

- Čekam da se frustracija opozicije koju hrane mediji pretvori u ubistvo nekog političara u vladi - doslovno je rekao Fico.

 

 

Aludirao je na pristalice najveće opozicione stranke, Napredna Slovačka, rekavši da birači te stranke bez uzdržavanja psuju vladine političare na ulicama i da se ova "frustracija koju intenzivno produbljuju mediji kao što su Denik N, SME i Aktuality, može pretvoriti u ubistvo nekog od vodećih vladinih političara".

- Nimalo ne preterujem - naglasio je slovački premijer pre nešto više od mesec dana.

Lekari su tokom noći uspeli da stabilizuju stanje slovačkog premijera, ali je on i dalje u kritičnom stanju. Fico je hospitalizovan, a dva lekarska tima operisala su ga pet sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike