Zaharova šokirana ponašanjem Blinkena nakon što je svirao u Kijevu: Da li je to đavolski ples na ukrajinskim kostima? (VIDEO)

15.05.2024

12:09

0

Ruska portparolka smatra da se američki državni sekretar poneo neprikladno

Zaharova šokirana ponašanjem Blinkena nakon što je svirao u Kijevu: Da li je to đavolski ples na ukrajinskim kostima? (VIDEO)
Copyright Profimedia

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oštro je kritikovala posetu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu, tumačeći njegov nastup u jednom od lokalnih kafića kao ruganje ukrajinskom narodu.

Zaharova je za radio Sputnjik rekla da je Blinkenov čin nepristojan i pun cinizma, insinuirajući da SAD snose krivicu za trenutnu situaciju u Ukrajini.

- Lično bih sugerisala da su sve one pesme sa gitarom, ova opscenost u načinu iznošenja informacija samog Blinkena, ovaj prezir, ova apsolutna arogancija, ovaj stalni cinizam... Imam osećaj da je to možda namerno? Ili se ovo možda smišljeno radi ovako? A možda je u pitanju đavolski ples američkih mentora Zlenskog na ukrajinskim kostima - izjavila je Zaharova.

Podsećajući na izreku da se zločinac uvek vraća na mesto zločina, Zaharova je sugerisala da američki zvaničnici odlaze u Ukrajinu kako bi se rugali i svedočili svojim "krvavim delima".

Blinken je u utorak iznenada posetio Kijev da bi "iskazao podršku Ukrajincima u teškim vremenima".

Tokom posete, pridružio se lokalnom bendu u jednom kafiću i izveo pesmu "Rockin' in the Free World" Nila Janga.

Video-snimci na Instagramu prikazuju Blinkena kako peva i svira gitaru sa muzičarima na sceni. On je poznat po tome što voli muziku, koju je nazvao svojom "najvećom nepolitičkom strašću".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike