Zaharova o prljavoj politici SAD: Zapad Ukrajincima radi isto što i američkim starosedeocima

23.04.2024

20:31

0

Zaharova o prljavoj politici SAD: Zapad Ukrajincima radi isto što i američkim starosedeocima
Copyright Profimedia

Politika Kijeva rezultiraće istrebljenjem Ukrajinaca u ime njegovih zapadnih marioneta, tvrdi portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine namerava da uskrati sve konzularne usluge u inostranstvu građanima od 18 do 60 godina, osim za pripremu dokumenata za povratak u Ukrajinu, javili su lokalni mediji u ponedeljak, pozivajući se na internu prepisku ministarstva.

Ova politika verovatno ima za cilj da primora muškarce u godinama za borbu da napuste strane zemlje i budu regrutovani prema novom zakonu o mobilizaciji koji je ovog meseca potpisao predsednik Vladimir Zelenski.

Ljude "brišu zapadne elite i njihovi izvršioci u Ukrajini - Zelenski i njegova pseudoukrajinska banda“, rekla je Zaharova u utorak, reagujući na vest.

Ona je istakla i da su se ukrajinske vlade koje su bile na vlasti od oružanog puča u Kijevu 2014. koji su podržale SAD predstavljale kao nacionalističke, ali da njihova politika dolazi "od ljudi koji istorijski nisu imali nikakve veze sa zemljom".

- Nakon što je veći deo Ukrajine pokraden i opljačkan, njena istorija ponovo ispisana, a spomenici uništeni, prešli su na fizičku eliminaciju njenog autohtonog stanovništva - rekla je ona.

Profimedia
Marija Zaharova

- Sve isto kao i sa starosedeocima Severne Amerike, kojih je "civilizovani" narod ubio na desetine hiljada. Kupili su ostrvo Menhetn za perle, a Ukrajinci ih ne dobijaju, samo američku omču oko vrata - dodala je Zaharova.

Moskva svoj sukob sa Kijevom doživljava kao posrednički rat koji je Vašington pokrenuo i koji je spreman da vodi "do poslednjeg Ukrajinca". Visoki zapadni zvaničnici, uključujući američkog senatora Lindzija Grejema i bivšeg premijera Velike Britanije Borisa Džonsona, pohvalili su spremnost Ukrajinaca da se bore i umru za zapadne interese.

- Ne može postojati efikasniji način ulaganja u zapadnu bezbednost od ulaganja u Ukrajinu, jer se ti momci bez ijednog para američkih čizama na zemlji bore za Zapad - rekao je Džonson ranije ovog meseca, hvalivši se studentima na Univerzitetu Džordžtaun u SAD o naoružavanju Kijeva.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike