Neosnovane optužbe protiv Rusije: Zaharova - evropski zvaničnici izmišljaju veštačke pretnje

21.04.2024

18:50

0

Provokativne izjave šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen - navela je ona

Neosnovane optužbe protiv Rusije: Zaharova - evropski zvaničnici izmišljaju veštačke pretnje
Marija Zaharova - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

U nedostatku stvarnih pretnji, evropski zvaničnici ponovo izmišljaju veštačke i to iz Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući najnovije izjave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i finskog premijera Peterija Orpoa.

Orpo je zatražio od Evropske unije novac za pomoć regionima koji se nalaze u blizini jednostrano zatvorene granice Finske sa Rusijom i rekao da su oni ekonomski stradali, navodno zbog akcija Moskve.

- Provokativne izjave šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i premijera Finske Peterija Orpoa, koje su date tokom zajedničke posete Lapenranti u blizini granice sa Rusijom, u suštini ne sadrže ništa novo. Ovo su opet samo neosnovane optužbe protiv Rusije - rekla je Zaharova, a navodi se na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ona je prokomentarisala i medijske napise da zvaničnica EU i finski premijer nisu našli vremena da porazgovaraju sa stanovnicima pograničnih područja.

- Nije iznenađujuće što u EU, uključujući i Finsku, u nedostatku stvarnih pretnji, marljivo neguju veštačke koje navodno potiču iz Rusije - istakla je Zaharova.

Ranije su održane demonstracije u finskim gradovima Helsinkiju, Tampereu i Lapenranti  sa pozivom na otvaranje granice sa Rusijom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike