Ukrajinci se obrušili na Zelenskog zbog zakona o mobilizaciji: Možemo da biramo između rata i zatvora

26.12.2023

22:19

0

Korisnici Tiktoka su u komentarima ispod starog snimka kritikovali ukrajinske vlasti

Ukrajinci se obrušili na Zelenskog zbog zakona o mobilizaciji: Možemo da biramo između rata i zatvora
Vladimir Zelenski - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Godinu dana star video sa samita Evropske unije u Briselu, u kom predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski naglašava da se Kijev ne ponaša poput Moksve i da niko nije prisiljen na ratovanje silom, ponovno je postao viralan na Tiktoku.

- Ne možemo se ponašati kao Rusija - da teramo ljude u rat motkama. Mi nismo takva država. Ovo je paradoks. Mi se borimo za evropske vrednosti, želimo da budemo članica Evropske unije, pa moramo i da se borimo uzimajući u obzir takve vrednosti - kazao je Zelenski tada.

Međutim, nakon najavljenog predloga zakona o pooštravanju mobilizacije, koji podrazumeva mobilizaciju pola miliona Ukrajinaca, video je izazvao intenzivne debate na društvenim mrežama.

Korisnici Tiktoka su u komentarima ispod snimka kritikovali ukrajinske vlasti. Jedan koriskin je napisao: "Tako da smo ipak gori. Rusija nije zatvorila granice, ali mi imamo ropstvo i teraju nas u rat motkama", dok je drugi istakao da Ukrajinci sada mogu da biraju između rata i zatvora.

"Posle takvih zakona, zaista izgleda da nas treba spasiti", "Mi nismo ništa bolji od Rusije", navodi se u drugim komentarima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike