Pronađene kosti malog Emila nedaleko od dedine kuće: "On može da ga zgrabi i trči bez prolivanja krvi"

18.04.2024

22:56

0

Otkriće kostiju u blizini mesta gde je ranije pronađena lobanja Emila Soleja dodatno je uznemirilo stanovnike i produbilo misteriju oko njegovog nestanka

Pronađene kosti malog Emila nedaleko od dedine kuće: "On može da ga zgrabi i trči bez prolivanja krvi"
Copyright preentscreen/TFI INFO

Misteriozni slučaj nestalog dvogodišnjeg dečaka Emila Soleja iz sela nadomak Alpa dobio je novi obrt nakon što su ostaci mališana pronađeni na samo 100 metara od kuće njegovog dede. Lokalno stanovništvo iznelo je zastrašujuću teoriju da su dečaka napali i pojeli vukovi.

Otkriće kostiju u blizini mesta gde je ranije pronađena lobanja Emila Soleja dodatno je uznemirilo stanovnike i produbilo misteriju oko njegovog nestanka. Istraga je u toku kako bi se utvrdilo da li su vukovi zaista umešani u ovaj tragičan slučaj.

Francuske vlasti intenzivirale su istragu i sproveli dodatne analize kako bi utvrdili tačan uzrok smrti i okolnosti pod kojima je dečak nestao.

Emilovu lobanju — koja sadrži prelome i trag ugriza — pronašao je šetač 30. marta na stazi između crkve i kapele ruralnog alpskog sela Haut Vernet na jugoistoku Francuske.

- Mesto, manje od jednog kilometra od mesta gde je Emil nestao dok je prošlog jula boravio kod dede, već su žandarmi pročešljali uzduž i popreko - rekao je gradonačelnik za "Le Figaro".

Tužilac u slučaju Emila Soleja, Žan-Lik Blašon, rekao je da su divlje životinje možda rasturile Emilove ostatke i da su takođe mogle biti odgovorne za "male prelome" i "ugrize" na njegovoj lobanji.

Ranije ovog meseca otkriveno je da policija nije ništa bliže rešavanju misterije, dok su vlasti zbunjene kako je Emil "sam odlutao" i poginuo. Uz sve to, gradonačelnik Fransoa Balik sugerisao je da je odrasla osoba možda odgovorna za njegovu smrt.

Profimedia
 

- Ne mogu a da ne verujem da je odrasla osoba umešana u ovu stvar. Emil nikada ne bi otišao sam tamo gde je pronađen - istakao je gradonačelnik.

Dok vlasti rade na utvrđivanju uzroka smrti mališana analizom lobanje i kostiju koje su pronađene, pojavila se nova teorija o Emilovoj uznemirujućoj smrti.

Meštani iz Haut Verne sada veruju da je Emila ubio čopor vukova u razornom napadu.

- Mali mora da je bio žrtva životinje. A ja samo vuka vidim kao krivca. Kažu da se vukovi plaše ljudi, ali sa takvim malim dečakom, vuk bi ga video kao još jedan plen - izjavio je jedan od stanovnika za "La Parižen".

Stanovnici Verneta su takođe podstakli teoriju potvrđujući da je nekoliko vukova primećeno u toj oblasti.

- Naše odeljenje "Alpes-de-Haute-Provence" je jedna od najvećih zabeleženih populacija vukova.'Prošlog septembra bilo je nekoliko napada na krave i ovce u blizini Vernea - dodao je Stefan Ševrije, predsednik udruženja lovaca "Vernet" za "Le Figaro".

"Vuk može da ga zgrabi i trči bez prolivanja krvi"

- Ovde ima vukova, posebno leti sa ovcama. Vuk može vrlo dobro da zgrabi dete na seoskom bunaru i da trči pola sata bez zaustavljanja i bez prolivanja krvi - objasnio je gradonačelnik Balik, koji sada takođe naginje ka ovoj teoriji.

U međuvremenu, Emilova ožalošćena majka, Mari Solej, progovorila je prvi put od kada je objavljena smrt njenog malog sina.

- Trudimo se da pročitamo sve vaše poruke, komentare, pisma... I uvek smo veoma dirnuti vašim saosećanjem - napisala je Emilova majka na jednoj od Fejsbuk grupi za pronalazak Emila.

Podsetimo, misteriozni nestanak dvogodišnjeg dečaka Emila Soleja digao je Francusku na noge. Plavokosi mališan smeđih očiju u žutoj majici, belim pantalonama i planinarskim čizmama nestao je 8. jula prošle godine, u mirnom planinskom selu Le Verne na jugu zemlje.

Bio je na odmoru kod bake i dede kada je nestao iz bašte u kojoj se igrao.

Dečakova porodica se spremala da krene na put, a kada su želeli da ga smeste u automobil shvatili su da ga nema, pa su odmah pozvali policiju. Dečaka su, navodno, videle najmanje dve osobe kako "juri ulicom", ali su ga, kako tvrde, "izgubile iz vida".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike