Australijski turista nestao u Zimbabveu: Niko ga nije video niti čuo devet dana

26.02.2024

23:46

0

Šezdesetsedmogodišnji turista, čije ime nije objavljeno, nestao je u petak u blizini Nacionalnog parka Viktorijini vodopadi

Australijski turista nestao u Zimbabveu: Niko ga nije video niti čuo devet dana
Ilustracija - Copyright Pixabay

Australijski turista koji je nestao krajem prošle nedelje u Zimbabveu u blizini Viktorijinih vodopada poslednji put je viđen 17. februara, saopštili su zvaničnici nacionalnog parka.

Šezdesetsedmogodišnji turista, čije ime nije objavljeno, nestao je u petak u blizini Nacionalnog parka Viktorijini vodopadi u Zimbabveu, a zvaničnici su saopštili u toku potraga sa psima tragačima.

Portparol Uprave za nacionalne parkove i divlje životinje Zimbabvea Tinaše Faravo rekao je danas da je nestali turista muškarac i da nije viđen devet dana, prenosi Asošiejted pres.

- Turista, koji je putovao sam, odseo je u luksuznoj vili na oko tri kilometra od parka, a 17. februara prijavio je recepciji da ide u nacionalni park - rekao je Faravo.

Međutim, muškarac nije viđen kako ulazi u park na snimcima video nadzora koji su kasnije pregledani, dodao je on.

- Ponovo smo reprodukovali snimak CCTV-a, nema evidencije o njegovom ulasku, a naš tim za pretragu proverava prašumu. Nema traga od njega. Proveravamo druge tragove jer izgleda da nikada nije ušao u prašumu - rekao je Faravo.

On nije naveo druge detalje, napominjući da je istraga još u toku.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike