Sprečen atentat na Zelenskog! Uhapšen Poljak koji je planirao likvidaciju ukrajinskog predsednika?

18.04.2024

19:41

0

Poljsko nacionalno tužilaštvo je u saopštenju navelo da je muškarac, identifikovan samo kao Pavel K., optužen da je bio spreman da likvidira Zelenskog

Sprečen atentat na Zelenskog! Uhapšen Poljak koji je planirao likvidaciju ukrajinskog predsednika?
Vladimir Zelenski - Copyright Profimedia/Ukrainian Presidency / Handout / Anadolu

Čovek iz Poljske uhapšen je pod optužbom da je navodno bio spreman da pomogne u planiranju ubistva ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, tvrde poljski tužioci, preneo je Asošiejted pres.

Poljsko nacionalno tužilaštvo je u saopštenju navelo da je muškarac, identifikovan samo kao Pavel K., optužen da je bio spreman da izvesnim agentima prenese informacije o bezbednosti aerodroma i da je uhapšen juče u Poljskoj.

Taj čovek je tražio kontakt koji su direktno uključeni u rat u Ukrajini i očekivalo se da će im preneti detaljne informacije o aerodromu Žešov-Jasionka na jugoistoku Poljske, u blizini granice sa Ukrajinom, koji je kapija za međunarodne vojne i humanitarne isporuke Ukrajine. Aerodrom je pod kontrolom američkih trupa.

Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi da dobije do osam godina zatvora, navodi se u saopštenju.

Tužioci su rekli da je hapšenje rezultat bliske saradnje sa tužiocima i bezbednosnim službama Ukrajine, koje su pružile ključne dokaze. Članica EU Poljska čvrsto podržava susednu Ukrajinu i Zelenskog u odbrani od ruske agresije više od dve godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike