Sajber front: Ko su "CyberAv3ngers" hakeri koji su "ubili" izraelsku elektroenergetsku mrežu?

13.04.2024

23:33

0

Zabeleženi su sajber napadi koji su izazvali prekide u radu GPS sistema i velike nestanke struje u nekoliko delova Tel Aviva

Sajber front: Ko su "CyberAv3ngers" hakeri koji su "ubili" izraelsku elektroenergetsku mrežu?
Ilustracija - Copyright Pixabay/u_lxme1rwy

Iranske vojne snage su pokrenule napad na Izrael, koristeći dronove lansirane sa svoje teritorije, kako je potvrdio Daniel Hagari, PR izraelskih obrambenih snaga. Prema njegovim rečima, dronovima će trebati nekoliko sati da dolete do izraelskog zračnog prostora.

Istovremeno, zabeleženi su sajber napadi koji su izazvali prekide u radu GPS sistema i velike nestanke struje u nekoliko delova Tel Aviva.

Sajber front

Hakerska grupa "CyberAv3ngers", za koju se veruje da deluje u koordinaciji sa iranskim vojnim snagama, izvela je sajber napade na izraelsku elektroenergetsku mrežu.

Ova grupa je poznata po svojim prethodnim sajber akcijama protiv izraelskih ciljeva, pri čemu često ostavljaju jasne politički motivisane poruke. Jedna od njihovih tipičnih poruka glasi: 

"Hakovani ste, dole Izrael. Svaka oprema 'proizvedena u Izraelu' je legalna meta CyberAv3ngersa."

Teheran je obećao osvetu za izraelski napad na kompleks iranske ambasade prošle nedelje u Damasku u kojem je ubijen viši komandant jedinice Kuds iranske Revolucionarne garde i šest drugih oficira.

Sve najnovije vesti o napadu Irana na Izrael čitajte u našem blogu uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike