Prinčevi Vilijam i Džordž viđeni prvi put u javnosti od vesti o raku: Njihovo ponašanje mnogo govori o stanju Kejt Midlton (VIDEO)

12.04.2024

13:26

0

Porodica prolazi kroz težak period dok što se dva člana bore s kancerom

Prinčevi Vilijam i Džordž viđeni prvi put u javnosti od vesti o raku: Njihovo ponašanje mnogo govori o stanju Kejt Midlton (VIDEO)
Princ Džordž i princ Vilijam - Copyright Profimedia

Princ od Velsa i njegov stariji sin princ Džordž zajedno su prisustvovali fudbalskoj utakmici u Aston Vili, što je njihovo prvo javno pojavljivanje od kada je princeza od Velsa objavila da je obolela od raka.

Princ Vilijam je snimljen kako se osmehuje i aplaudira na tribinama Vila Parka u Birmingemu, dok je desetogodišnji Džordž nosio šal sa brendom Aston Vile.

Oni su se radovali pobedi kluba 2-1 protiv Lila u prvoj utakmici četvrtfinala Lige konferencije.

To je prvi put da su njih dvojica viđeni u javnosti od 22. marta, kada je princeza od Velsa otkrila da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji nakon što su joj lekari otkrili rak tokom operacije abdomena, a kako su bili prilično raspoloženi i pošto su napsutili kuću, to je zabrinutim obožavaocima kraljevske porodice bio znak da oporavak Kejt Midlton protiče po planu, jer nisu morali da ostanu uz nju.

Vilijam, Kejt i njihovo troje dece propustili su uskršnju nedeljnu službu u Kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

U video-snimku objavljenom nakon nedelja spekulacija o Kejtinom "nestanku" ona je rekla da je dijagnoza bila "veliki šok" i za nju i za Vilijama i da je trenutno u ranoj fazi lečenja.

- Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije da bih započela lečenje. Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luju na način koji im odgovara i da ih uverimo da ću biti dobro - rekla je ona pre tri nedelje.

Kralj, koji je obavljao skromne službene dužnosti u okviru zidina palate, najznačajniji javni nastup imao je 31. marta od kada je početkom februara otkriveno da boluje od raka.

Palata je saopštila da je kralj "veoma ponosan" na princezu od Velsa zbog njene hrabrosti da govori i da je u "najbližem kontaktu sa svojom voljenom snajom".

Kao dugogodišnji ljubitelj fudbala, Vilijam je ranije vodio Džordža na utakmice, uključujući utakmicu Aston Vile 2019. i da gleda kako Engleska stiže do četvrtfinala Eura 2020, nakon što je pobedila Nemačku sa 2-0.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike