Rusi osujetili plan terorista! Pogledajte kako su eliminisali bandu koja se spremala da izvrši masakr (VIDEO)

11.04.2024

11:20

0

Autor: 24sedam

Na mestu okršaja pronađeno je automatsko oružje i municija

Rusi osujetili plan terorista! Pogledajte kako su eliminisali bandu koja se spremala da izvrši masakr (VIDEO)
FSB - Copyright Profimedia

Dvojica militanata su likvidirana u protivterorističkoj akciji u Nalčiku, glavnom gradu ruske republike Kabardino-Balkarije na severu Kavkaza, saopštio je Nacionalni antiteroristički odbor.

- Protivteroristička akcija sprovedena je na periferiji Nalčika nakon što je locirana grupa naoružanih osoba koje su učestvovale u terorističkim aktivnostima. Dvojica militanata su eliminisana - stoji u saopštenju, prenosi Index.hr.

Kako se dodaje, prema dostupnim informacijama, dvojica militanata koji su likvidirani u kratkom okršaju bili su pripadnici bande koja je deo međunarodne terorističke organizacije. Planirali su da izvrše niz subverzivnih i terorističkih napada u regionu.

Na mestu okršaja pronađeno je automatsko oružje i municija. Stručnjaci za eksplozive iz Federalne službe bezbednosti (FSB) vrše proveru lokacije.

- Nije bilo žrtava među pripadnicima FSB-a, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za vanredne situacije i Nacionalne garde koji su učestvovali u protivterorističkoj operaciji. Nijedan civil nije povređen - istakle su vlasti.

Protivteroristička operacija je pokrenuta u 5.12 časova po lokalnom vremenu, istraga je još uvek u toku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike