Nestali dečak pronađen posle tri dana: Kaže da ga je čuvao medved, sve ispričao čim su ga našli

06.04.2024

15:38

0

Spasioci su ga našli tako što su ga čuli dok je dozivao majku

Nestali dečak pronađen posle tri dana: Kaže da ga je čuvao medved, sve ispričao čim su ga našli
Copyright Craven County Sheriff's Office

Trogodišnji Kejsi Hatavej nestao je na tri dana, a u četvrtak je pronađen u Severnoj Karolini, u vinovoj lozi. Detalji o njegovim kretanjima prethodnih dana još su nepoznati, a on je tvrdio da mu je u šumi društvo pravio medved.

Dečak je pronađen zahvaljujući tome što je dozivao majku, što su čuli članovi hitne službe, na svega 50 metara udaljenosti od mesta na kojem je nestao.

Major Dejvid Makfejen iz šerifske kancelarije okruga Krejven izjavio je za CNN da je Kejsi odmah po dolasku hitne pomoći počeo da priča o svojim doživljajima.

- Pričao je da je imao prijatelja dok je bio u šumi i da je to medved - rekao je Makfejen.

Major je istakao da u šumama tog okruga ima medveda, ali da nema konkretnih dokaza da je jedan od njih zaista bio u pratnji Kejsija. Ipak, izrazio je zadovoljstvo što je dečak preživeo teške uslove u divljini, s obzirom na promenu temperature i obilne padavine tokom njegovog nestanka.

Craven County Sheriff's Office
 

Kejsi će biti podvrgnut forenzičkom psihološkom pregledu, ali mu je za sada dato vreme da se oporavi sa porodicom, budući da je tek trogodišnjak. Makfejen naglašava da će detaljnije informacije biti dostupne nakon sprovedenog pregleda.

Kejsi je nestao u utorak dok je bio u dvorištu svoje prabake, igrajući se s drugom decom. Porodica je uočila njegov nestanak nakon što je primetila da nije ušao u kuću s ostalima.

Hitne službe i timovi za potragu i spasavanje iz različitih delova države angažovani su odmah nakon dojave, suočavajući se s izazovnim terenom i niskim temperaturama u nadi da će pronaći dečaka. U akciji su učestvovali i FBI, NCIS, desetine volontera i američki marinci, a korišćeni su helikopteri, dronovi, jedinice K-9 i ronioci kako bi se pokrili različiti aspekti potrage.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike