Dva meseca se vodi kao nestala: Šta do sada znamo i dokle je stigla istraga o Ani Knežević?

02.04.2024

22:07

0

Mediji su preneli da je nestanak Ane Knežević prešao na sud za nasilje nad ženama što otvara spekulacije da postoje indikacije da joj je naudio neko "veoma blizak"

Dva meseca se vodi kao nestala: Šta do sada znamo i dokle je stigla istraga o Ani Knežević?
Copyright Profimedia/Printscreen/NewsNAtion

Prošlo je dva meseca od kako je Ana Knežević nestala iz svog stana u Madridu nakon što je došla iz Amerike.

Ona se razdvojila sa mužem i pokušala da započne nov život u Španiji, a Anina porodica veruje da je muž David, poreklom iz Srbije, glavni krivac za njen nestanak. On je ubrzo nakon što je njegova supruga nestala, navodno rasprodao deo imovine koju su imali u Americi, zbog čega je dodatno probudio sumnju kod svih.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez/Sanna Rameau Printscreen/Iks
 

Mediji su preneli da je nestanak Ane Knežević prešao na sud za nasilje nad ženama što otvara spekulacije da postoje indikacije da joj je naudio neko "veoma blizak".

Prema svedočenju nekoliko ljudi bliskih Ani, ona je tražila da raspodela imovine bude pravična jer su imali zajedničku firmu. Navodno njen suprug nije hteo na to da pristane, već je želeo Ani da da 25 odsto.

Dodatnu sumnju budi i muškarac koji je samo pola sata pre nego što je Ana poslednji put viđena snimljen kako ulazi u njenu zgradu i crnim sprejem boji sigurnosne kamere po zgradi.

Hoakin Amils, portparol Anine porodice i direktor organizacije "SOS Desaparecidos", koja traga za nestalima rekao je da "postoje određene informacije koje se ne daju zbog istrage, ali da je poznato da su se Ana i David razvodili i da je ona zbog toga došla u Madrid".

Pronađeni biološki ostaci

Poslednja informacija u vezi sa Aninim nestankom bila je povezana sa izveštajem španskog medija El Cierre Digital od 12. marta, gde su citirani su "izvori bliski slučaju" koji tvrde da je policija pronašla biološke ostatke u stanu nestale devojke.

Njen brat, Felipe Henao, pojavio u javnosti ubrzo nakon navoda o biološkim ostacima sa očajničkom molbom, a onda je spomenuo i da je FBI demantovao izveštaj o navodnim ostacima i da porodica i dalje očajnički traži odgovore.

"Želimo da znamo istinu. Želimo da znamo gde je moja sestra. Ako neko ima bilo kakve informacije, bilo kakve savete, molimo da se obratite FBI ili španskim vlastima", rekao je Felipe.

Muž odbio poligraf

Tanjug/Sanna Rameau via AP
 

Za to vreme, muž David je bio u Srbiji, a da li se vratio u Ameriku i dalje nije poznato. Ono što se dogodilo u međuvremenu jeste da je on odbio da se podvrgne poligrafskom testiranju u sklopu istrage.

Istragu vodi FBI i Nacionalna policija koje su mužu predložile detektor laži, ali je on odbio testiranje. Inače, poligraf je u nekim državama dozvoljen, kao što je Florida, ali osumnjičeni mora da da svoj pristanak i dobrovoljno mu se podvrgne.

Prevara bila glavni razlog

Spekulisalo se i da je muž varao, te da je zbog toga stavila tačku na njihov brak. U medijima se pojavila informacija da je Ana navodno poslala poruku drugarici u kojoj je svog supruga Davida Kneževića, optužila da je imao ljubavnu aferu.

"Imao je ljubavnicu u Bogoti. Bio je sa njom i to dok sam ja pokušavala da rešim stvari sa njim uz pomoć terapeuta za parove", napisala je Ana u poruci.

Sporazuman razvod braka

Printscreen/ NewsNAtion
 

Ali, onda su američki mediji podsetili na to da je Davidov advokat Ken Padovic prethodno tvrdio da je u pitanju bio sporazumni razvod "jer im više nije išlo".

"To je jedan od razloga zbog čega su se razvodili. Ipak, nisu angažovali advokate već su se dogovarali da angažuju samo jednog advokata da to reši", rekao je Padovic.

Njeni prijatelji su odmah nakon nestanka rekli da nisu videli razlog da Ana samovoljno nestane, a glavna misterija su čudne poruke koje su 3. februara stigle sa njenog broja telefona, ali "ne zvuče kao Ana".

Otišla sa nepoznatim muškarcem

U tim porukama Ana je napisala da je upoznala nekog na ulici i da sa njim ide u vikendicu na oko dva sata od Madrida. Napisala je da je tamo signal loš i da će se javiti kad se vrati... Od tada je više niko nije ni čuo ni video.

Ono što je podiglo uzbunu jeste to što Ana nikad ne bi ovako nešto uradila. Nikad ne bi sa nepoznatim muškarcem krenula negde, kamoli van grada. Takođe, poruke prijateljima poslate su sa tri sata razmaka. Jedna je bila na engleskom, druga na španskom, sa čudnim frazama, zbog čega su prijatelji uvereni da ih Ana nije pisala.

Njena najbolja drugarica Sana pokušala je da je dobije u stanu 4. februara, zbog čega je ceo slučaj prijavila policiji. Kako je Sana ranije rekla za Telegraf.rs, stan je odmah bio pregledan, ali nije bilo znakova provale i premetačine, ta da ništa od stvari nije nedostajalo.

Sa čitavim slučajem upoznata je i španska Nacionalna policija, koja je otpočela potragu za nestalom Anom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike