"Ukrajina ne može da zaustavi Putina"! Karlson ismejao Bajdenov govor: To su besmislice jednog ludaka

08.03.2024

11:02

0

Voditelj je morao da reaguje na nekoliko tvrdnji američkog lidera

"Ukrajina ne može da zaustavi Putina"! Karlson ismejao Bajdenov govor: To su besmislice jednog ludaka
Copyright Profimedia

Američki voditelj Taker Karlson izneo je na društvenim mrežama mišljenje o govoru američkog predsednika Džozefa Bajdena pred Kongresom.

Tvrdnje američkog lidera o Ukrajini nazvao je "besmislicama jednog ludaka", karakterišući Bajdenov govor kao jedan od najmračnijih koji je neki predsednik SAD ikad održao, napominjući da je on u mračnom dugu, a da je Bajden okrutni i zlobni demagog.

Karlson je posebno kritikovao izjavu da "Ukrajina može zaustaviti Putina" uz američku podršku, nazivajući tu tvrdnju lažnom. Takođe je osporio Bajdenovu tvrdnju da je NATO snažniji nego ikad pre.

- Jedna laž za drugom. "Ukrajina može da zaustavi Putina". Ne, ne može. To raje već više od sve godine. "Nato je jak kao nikad pre". Ne, to nije tačno. To su besmislice jednog ludaka - naglasio je Karlson.

Karlson je sugerisao i da je američki lider izgubio fokus na unutrašnje probleme Sjedinjenih Američkih Država, ističući da mu prioritet nije zaustavljanje narko-kartela na jugu SAD ili rešavanje ekonomskih problema.

AP Photo/Andrew Harnik
 

- Nisu mu prioritet zaustavljanje invazije narko-kartela koji kontrolišu veliku teritoriju na jugu... ni degradirajuća ekonomija, ni propale škole u kojima deca na mogu da uče - kazao je američki novinar.

Umesto toga, Karlson je tvrdio da je Bidenov glavni prioritet slanje novih milijardi dolara Ukrajini, što je, prema njegovom mišljenju, neshvatljivo.

Bajdenov govor u Kongresu bio je prilika za predsednika da izloži svoju viziju za budućnost Sjedinjenih Američkih Država i da istakne ključne prioritete svoje administracije. Međutim, za sat vremena i osam minuta, koliko je govor trajao, uglavnom je pričao o spoljnim dešavanjima, a u nekoliko navrata prekinuli su ga uzvicima i optužbama da laže.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike