Pedofil uhapšen posle 27 godina bekstva: Zlostavljao mališane u dečjem domu, pa utekao iz zemlje

02.04.2024

19:19

0

Barous se trenutno nalazi u pritvoru

Pedofil uhapšen posle 27 godina bekstva: Zlostavljao mališane u dečjem domu, pa utekao iz zemlje
Copyright Cheshire Police

Ričard Barous (80) je konačno uhapšen nakon dugih 27 godina potrage zbog sumnji da je seksualno zlostavljao decu. Uhapšen je prošle sedmice na aerodromu Hitrou nakon što se vratio u Veliku Britaniju s Tajlanda, izvestio je portparol policije Češira.

Policija je Barousa tražila od decembra 1997. godine, nakon što nije se pojavio na sudu u Česteru radi suočavanja s optužbama za seksualno zlostavljanje dece.

Optužbe su se odnosile na navodna zlostavljanja koja su se dogodila između 1969. i 1971. godine u dečjem domu u Kongltonu i u Vest Midlandsu.

Inspektorka Eleanor Atkinson iz policije Češira istakla je odlučnost policije tokom proteklih 27 godina u traganju za Barousom, naglašavajući da je njegovo hapšenje značajan korak napred u ovom slučaju i put kad ozbezbeđivanju pravde za sve pogođene njegovim zlodelima.

- Želela bih se zahvaliti javnosti na informacijama koje su godinama pružali tokom naše potrage za Barousom i nadam se da će njegovo hapšenje pružiti malo sigurnosti - dodala je.

Barous se trenutno nalazi u pritvoru i očekuje se da će se pojaviti na sudu u Česteru tokom današnjeg dana, izvestio je portparol policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike