Luda priča: Kako se iranski pedofil bori protiv deportacije - "prešao u hrišćanstvo" i ima istetoviran krst!?

11.02.2024

08:11

0

Prošle godine, imigracioni sudija je odbacio njegovu odbranu i presudio da njegov propust da prizna "užas svojih bolesnih zločina pokazuje da nije hrišćanin".

Luda priča: Kako se iranski pedofil bori protiv deportacije -  "prešao u hrišćanstvo" i ima istetoviran krst!?
easter-4959421_1920 - Copyright Pixabay

Iranski pedofil, koji se 14 godina borio za azil u Velikoj Britaniji, tvrdi da ne može da bude deportovan u rodnu zemlju jer je "prešao u hrišćanstvo" i ima istetoviran krst, preneo je Dejli mejl.

Seksualni prestupnik (45), koji je opisan kao "opasnost po zajednicu", kršten je 11 dana pre nego što je uložio najnoviju žalbu da ostane u Britaniji.

Prošle godine, imigracioni sudija je odbacio njegovu odbranu i presudio da njegov propust da prizna "užas svojih bolesnih zločina pokazuje da nije hrišćanin".

Međutim, kako dodaje londonski list, u "zapanjujućem" razvoju događaja, sudiju je ukorio viši sudija zbog, kako se navodi, "potpuno neprikladne analize" pedofilovog "odnosa sa bogom". Slučaj, koji je pregledalo već šest sudija tokom dugotrajnog ciklusa žalbi, ponovo će ići na imigracioni sud.

Jedan od 300 migranata

Seksualni prestupnik, poznat pod inicijalima M.M. je jedan od 300 migranata koji su uložili žalbu Gornjem imigracionom tribunalu, braneći se da su prešli u hrišćanstvo.

Među njima je i muškarac (43) iz Bangladeša, koji je osuđen na minimalnu kaznu od 12 godina zbog ubistva žene, i 37-godišnji Somalijac, kriminalac osuđen po 12 tačaka optužnice, među kojima je oružani napad i provala. Bivša ministarka policije Priti Patel rekla je da je slučaj M.M. "užasavajući", dodajući da "crkva mora da prestane da pruža pomoć opasnim kriminalcima i onima koji žele da zloupotrebe britanski pravni sistem".

"Ovakvi, nasilni kriminalci moraju ići u zatvor, pravo iz aviona. To je ono što javnost očekuje", rekla je Patel. Engleska crkva insistira na priči da nije njen posao da proverava tražioce azila.

Šta pokazuju sudski dokumenti

Pixabay
 

 

Sudski dokumenti pokazuju da je M. M. ilegalno ušao u Britaniju 2010. godine, nakon što je pobegao iz Irana, a tada mu je dva puta odbijen zahtev da dobije azil.

Šest godina kasnije, čekajući odluku britanskih vlasti da li može da ostane na neodređeno, osuđen je za dva seksualna napada, za šta je dobio 7,5 godina zatvora. Sudski dokumenti otkrivaju da je počinio zlodelo protiv deteta.

Dobio je papire za deportaciju 2018. godine, ali se onda žalio sudu za ljudska prava. Kasnije te godine, počeo je da dolazi u zatvorsku kapelu, a 2020. godine, njegova žalba je odbijena i bio je blizu deportacije.

Onda je podneo novu žalbu, rekavši da će biti mučen i ubijen u Iranu jer je napustio islam. Takođe je rekao da bi bio u opasnosti u Iranu jer je njegov brat radio za Bi-Bi-Si. U februaru 2020. godine, 11 dana nakon što je podneo žalbu, on je kršten.

U martu 2021. godine, sudija Pol Kraters uvažio mu je žalbu, uz presudu da je M.M. postao "suštinski posvećen hrišćanskoj veri" i da bi bio u "realnoj opasnosti" u Iranu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike