Pedofil koji je zlostavljao bebe umro godinama nakon što je pronađen bez svesti u ćeliji: Hteo da se ubije, pa završio u komi

29.03.2024

16:41

2

Četiri i po godine je bio bez svesti u bolnici

Pedofil koji je zlostavljao bebe umro godinama nakon što je pronađen bez svesti u ćeliji: Hteo da se ubije, pa završio u komi
Copyright Dyfed-Powys Police

Pedofil koji je zlostavljao bebe mlađe od šest meseci umro je nekoliko dana nakon što je pronađen bez svesti u svojoj ćeliji, saopštila je istražna porota.

Džered Peri (32) je lociran nađe u svojoj ćeliji u zatvoru u Bridžendu oko podneva u sredu, 30. oktobra 2019. i nije se osvestio od tada, a samo nekoliko meseci ranije osuđen je po 10 tačaka optužnice za nepristojan napad i seksualni napad na dete mlađe od 13 godina.

Peri je odveden u bolnicu gde je ostao u komi do dana smrti. Zatvorski službenik rekao je istražnoj poroti da je "trebalo da ukloni“ predmet iz Perijeve ćelije kojim je zatvorenik kasnije naudio sebi.

Porota je utvrdila da je do njegove smrti dovelo to što zatvorsko osoblje nije posmatralo Perija, kašnjenje u njegovom premeštanju u bezbednu jedinicu za mentalno zdravlje i propust da se predmet ukloni iz njegove. U januaru 2019. Krunski sud u Svonsiju je zaključio da je Peri zlostavljao i mušku i žensku decu pre nego što je priznao zločine policiji u pokušaju da očisti svoju savest.

Peri je zlostavljao mlade, nekad i decu od samo nekoliko meseci, opisan je kao "izuzetno rizičan“ za decu i osuđen je na 17 godina, uključujući 10 godina zatvora i produženi rok od sedam godina na osnovu dozvole.

Sud je zaključio i da je Peri imao probleme sa mentalnim zdravljem pre osude. Njegova majka Trejsi Peri rekla je da je kada je imao osam godina porodica otkrila da je bio zlostavljan, što je na njega imalo "veliki uticaj“. Dijagnostikovana mu je paranoidna šizofrenija i sa 17 godina su mu prepisani antidepresivi koje je čas uzimao čas ne, jer "nije voleo da pije lekove“.

Doktor Ričard Self naveo je kao medicinski uzrok smrti opstrukciju disajnih puteva zbog vešanja koje je dovelo do hipoksične povrede mozga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike