U Rusiji uhapšen još jedan Tadžikistanac: Na internetu podržavao teroristički napad u Moskvi

28.03.2024

16:44

0

Do sada je potvrđeno da su poginule 143 osobe, a povređeno je skoro 200

U Rusiji uhapšen još jedan Tadžikistanac: Na internetu podržavao teroristički napad u Moskvi
Ilustracija - Copyright Profimedia

Istražni komitet grada Sankt Peterburga uhapsio je državljanina Tadžikistana zbog objavljivanja onlajn komentara u kojima je podržavao smrtonosni napad na Krokus siti hol kod Moskve.

Prema saopštenju koje je objavio komitet, 26-godišnjak, koji nema važeću boravišnu dozvolu u Rusiji, optužen je za "opravdanje terorizma“.

Istražitelji kažu da je tokom dva dana do 25. marta osumnjičeni objavljivao onlajn komentare opravdavajući masakr koji je izvela grupa naoružanih ljudi u koncertnoj dvorani.

U petak je grupa terorista naoružana automatskim puškama upala u Krokus siti hol uoči koncerta rok grupe Piknik, nasumično pucajući u gledaoce i zapalivši objekat.

Do sada je potvrđeno da su poginule 143 osobe, a povređeno je skoro 200, što je najsmrtonosniji teroristički napad u zemlji od ranih 2000-ih.

Nekoliko osumnjičenih, uključujući četvoricu koji su direktno umešani u napad, kasnije su pritvorile ruske bezbednosne službe. Oni su presretnuti nekoliko sati nakon masakra u ruskom regionu koji se graniči sa Ukrajinom.

Moskovski sud je naložio hapšenje osmoro od jedanaest pritvorenih. Za krivično delo predviđena je maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike