Medvedev o sudbini uhapšenih terorista: Sve ih pobijte! Ko je platio, ko je saosećao, ko je pomogao... sve!

25.03.2024

13:05

0

Autor: D.M.

Rusija nije suočena samo s pažljivo smišljenim terorističkim napadom, već s pripremljenim i organizovanim masovnim ubistvom civila

Medvedev o sudbini uhapšenih terorista: Sve ih pobijte! Ko je platio, ko je saosećao, ko je pomogao... sve!
Copyright Profimedia

Zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev izneo je svoje stavove putem društvenih mreža nakon nedavnog terorističkog napada u Krokus sitiju, ističući da nije dovoljno samo eliminisati samu terorističku ćeliju, već je ključno ukloniti sve one koji su je na bilo koji način podržavali ili učestvovali u tom zlu.

"Svi me pitaju, šta sad? Uhvaćeni su. Svaka čast onima koji su ih uhvatili. Treba li ih eliminisati? Da, treba. I biće eliminisani. Ali mnogo je važnije eliminisati sve one koji su bili umešani. Svakog. One koji su platili, koji su saosećali, koji su pomagali. Sve ih eliminisati", napisao je na svom Telegram kanalu.

Nasilni incident dogodio se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus sitiju, dvorani u Krasnogorsku kod Moskve. Izveštač RIA Novosti sa lica mesta izvestio je da je nekoliko naoružanih muškaraca - neki maskirani, a neki ne - upalo u dvoranu, pucalo na ljude iz neposredne blizine i bacalo zapaljive bombe.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginule su 154 osobe, uključujući troje dece. Ministarstvo za vanredne situacije izvestilo je da su 152 osobe povređene u napadu. Dan 24. mart je proglašen danom nacionalne žalosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su sva četvorica izvršilaca terorističkog napada pronađena i privedena, tokom pokušaja da pobegnu prema Ukrajini, gde im je pripremljen "prozor" za prelazak granice. Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su napadači stranci. Putin je istakao da je privedeno ukupno 11 osoba, te da sigurnosne snage rade na otkrivanju cele terorističke baze. Prema FSB-u, oružje koje su teroristi koristili bilo je unapred pripremljeno i plaćeno gotovinom.

Predsednik je naglasio da Rusija nije suočena samo s pažljivo smišljenim terorističkim napadom, već s pripremljenim i organizovanim masovnim ubistvom civila. Istakao je da će svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina biti pravedno i neizbežno kažnjeni.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike