Terorista pred masakr u Moskvi objavio fotografije na Instagramu: Osam u jednom danu (FOTO)

25.03.2024

07:35

0

Među objavljenim fotografijama nalazi se i fotografija samog Faridunija

Terorista pred masakr u Moskvi objavio fotografije na Instagramu: Osam u jednom danu (FOTO)
Copyright Profimedia

Jedan od optuženih za teroristički napad u Krokus siti holu kod Moskve objavio je u februaru fotografije iz Istanbula na društvenoj mreži Instagram, saznaju RIA Novosti.

Šamsidin Fariduni je objavio osam fotografija u jednom danu - 23. februara. Gotovo sve fotografije ukazuju na geolokaciju "Aksaraj, Istanbul".

Među objavljenim fotografijama nalazi se i fotografija samog Faridunija, kao i fotografije za koje se pretpostavlja da su snimljene u Fatih džamiji.

Basmanski sud Moskve je prethodno uhapsio Faridunija do 22. maja. On je objasnio da je rođen 1998. godine u Tadžikistanu i da ima osmomesečno dete. Optuženi je rekao da je radio u fabrici parketa u Podolsku, a registrovan je u Krasnogorsku.

Određen pritvor četvorici napadača 

Basmanski sud u Moskvi odredio je pritvor četvorici osumnjičenih za napad na tržni centar Krokus siti hol do 22. maja. Pritvor je određen Muhamedsobiru Fajzovu, Dalerdžonu Mirzojevu, Saidakramiju Račabalizodiju i Šamsidinu Fariduniju.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

Ruski mediji juče su javili da su Mirzojev i Račabalizoda priznali krivicu. Njih četvorica su, kako je ranije saopštila FSB Rusije, uhapšeni 23. marta, u blizini granice Rusije sa Ukrajinom i optuženi za terorizam.

U terorističkom napadu izvedenom 22. marta u koncertnoj sali Krokus siti hol, prema poslednjim podacima poginulo je 137 ljudi, među kojima i troje dece. Povređeno je 180 ljudi, od kojih su 142 osobe hospitalizovane. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike