Sijarto: Zapadni lideri treba da priznaju da je njihova vojna strategija u Ukrajini propala

18.03.2024

14:46

0

"Umesto da se traži prekid sukoba, raspravlja se o ideji slanja zapadnih trupa u Ukrajinu"

Sijarto: Zapadni lideri treba da priznaju da je njihova vojna strategija u Ukrajini propala
Peter Sijarto - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto poručio je danas da lideri zapadnoevropskih zemalja treba da priznaju da je njihova vojna strategija u Ukrajini propala i da stvara rizik od novog svetskog rata.

On je na Fejsbuku napisao da je situacija u Evropi "kritična", kao i da je pretnja od izbijanja svetskog rata "sve akutnija".

- Lideri Zapadne Evrope treba da priznaju da je njihova vojna strategija u Ukrajini propala i da bi prekid vatre odavno bio postignut da su uložili barem polovinu svojih napora za uspostavljanje mira, a ne za snabdevanje Ukrajine oružjem - naveo je šef mađarske diplomatije.

Umesto da se traži prekid sukoba, dodao je Sijarto, na predlog francuskog rukovodstva raspravlja se o ideji slanja zapadnih trupa u Ukrajinu.

Prema njegovim rečima, slogan "najbolja odbrana je dobar napad" sada se koristi za "podsticanje pretnje svetskim ratom".

- Moguće raspoređivanje kopnenih trupa u Ukrajini potpuno je u suprotnosti sa do sada donetim odlukama NATO. Ne želimo rat u Evropi i nadamo se da će naše evropske kolege prestati da se igraju vatrom - poručio je Sijarto.

 

BONUS VIDEO


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike