Panika zbog toksične mačke! Upala u bačvu sa hemikalijama koje izazivaju rak i sada se šeta gradom! (VIDEO)

13.03.2024

12:25

0

Mačka još nije pronađena i ne zna se da li je živa

Panika zbog toksične mačke! Upala u bačvu sa hemikalijama koje izazivaju rak i sada se šeta gradom! (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/South China Morning Post

Japanski grad Fukujama je u stanju pripravnosti zbog mačke koja je upala u rezervoar opasnih hemikalija pre nego što je nestala u noći.

Zvaničnici u Fukujami, u prefekturi Hirošime, rekli su da su pojačali patrole i upozorili stanovnike da ne prilaze životinji, koja je poslednji put viđena na bezbednosnim snimcima kako napušta fabriku oplata u nedelju, preneo je CNN.

Trag otisaka šapa koji je radnik otkrio u ponedeljak doveo ga je do bačve duboke tri metra sa heksavalentnim hromom, hemikalijom koja izaziva rak i koja može izazvati osip i upalu ako se dodirne ili udiše, rekli su zvaničnici.

Mačka još nije pronađena i ne zna se da li je živa, rekao je zvaničnik gradske skupštine Fukujame. Akihiro Kobajaši, menadžer fabrike Nomura Meki Fukujama, rekao je da je čaršav koji je pokrivao hemijsku bačvu pronađen delimično pocepan kada su se zaposleni vratili na posao posle vikenda.

Radnici su od tada u potrazi za mačkom, rekao je on.

Najpoznatija kancerogena hemikalija prikazana u filmu "Erin Brokovič"

Zaposleni u fabrici obično nose zaštitnu odeću i niko od osoblja nema zdravstvene probleme, dodao je Kobajaši. Heksavalentni hrom, ili hrom-6, je možda najpoznatiji kao kancerogena hemikalija prikazana u filmu "Erin Brokovič“ iz 2000. godine sa Džulijom Roberts u glavnoj ulozi.

Supstanca je štetna za oči, kožu i respiratorni sistem, navode Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Stručnjaci sumnjaju da li bi mačka mogla dugo da preživi nakon kontakta sa supstancom. "Čak i ako bi krzno zaštitilo kožu od momentalnih velikih opekotina, mačke čiste svoje krzno tako što ga ližu, pomerajući korozivni rastvor u usta", rekla je Linda Šenk, istraživač, specijalizovana za procenu hemijskog rizika na Institutu Karolinska u Švedskoj.

Ona je kazala da pretpostavlja da je mačka uginula ili da će uskoro uginuti od hemijskih opekotina.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike