Braća Tejt opet uhapšena!

12.03.2024

09:14

0

Oni su bili optuženi da su u čet-grupi "Ratna soba", koju je vodio upravo Endru Tejt, desetine žena vrbovali kako bi bile seksualno eksploatisane za novac

Braća Tejt opet uhapšena!
Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Britansko-američki kikbokser i rijaliti zvezda Endru Tejt i njegov brat Tristan Tejt su sinoć uhapšeni po nalogu za hapšenje koji je izdala Velika Britanija.

Privedeni su u ponedeljak uveče zbog optužbi za seksualno nasilje u slučaju u Velikoj Britaniji, koji datira iz perioda od 2012. do 2015.

Apelacioni sud u Bukureštu danas će doneti "ključnu odluku" o tome da li da izvrši naloge koje je izdao britanski Magistratski sud u Vestminsteru.

Četiri žene su prijavile Tejta vlastima Ujedinjenog Kraljevstva zbog navodnog seksualnog nasilja i fizičkog zlostavljanja, ali je tužilaštvo odlučilo da ne pokrene krivično gonjenje protiv bivšeg boksera.

AP Photo/Andreea Alexandru
Endru i Tristan Tejt

Navodne žrtve su se zatim odlučile da pokrenu kampanju grupnog finansiranja kako bi pokrile svoje pravne troškove dok vode građanski postupak protiv Tejta.

- Predale smo naše dokaze o strašnim aktima nasilja koje smo pretrpele i čekale akciju (vlasti). Ali četiri godine kasnije rečeno nam je da ga britanske vlasti neće krivično goniti. Ovo je naš jedini preostali put da ga pozovemo na odgovornost - navele su žene na veb stranici svoje kampanje.

Endru i Tristan negiraju sve navedene zločine koji im se stavljaju na teret.

Inače, oni su bili optuženi da su u čet-grupi "Ratna soba", koju je vodio upravo Endru Tejt, desetine žena vrbovali kako bi bile seksualno eksploatisane za novac.

AP Photo/Vadim Ghirda
 

Prema procurelim dokazima, čet je služio i da korisnici prođu kroz tzv. PhD kurs (Pimpin' Hoes Degree), kako bi naučili da "grumuju" žene za seksualni rad.

Naime, između marta 2019. i aprila 2020. bilo je oko 45 potencijlanih žrtava "Ratne sobe", ali se smatra da je broj žrtava verovatno veći.

Nakon hapšenja u Rumuniji, braća Tejt su se tri meseca nalazila u policijskom pritvoru pre nego što su prebačeni u kućni pritvor, a nakon toga kretanje im je bilo ograničeno na područja opštine Bukurešt i obližnjeg okruga Ilfov.

Tejt je dobio žalbu u kojoj je osporio zaplenu njegove imovine od strane rumunskih vlasti, koja je konfiskovana nekoliko nedelja nakon što je prvobitno uhapšen.

Tom prilikom su rumunske vlasti zaplenile 15 luksuznih automobila, 14 dizajnerskih satova i gotovinu u nekoliko valuta u vrednosti od 3,6 miliona evra.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike