Slučaj braće Tejt: Mogu da napuste Bukurešt, ali ne i Rumuniju

28.09.2023

22:45

0

Presuda nije pravosnažna i može se uložiti žalba

Slučaj braće Tejt: Mogu da napuste Bukurešt, ali ne i Rumuniju
Braća Tejt su optuženi za seksualno iskorišćavanje žena - Copyright AP Photo/Andreea Alexandru

Bivši britanski kik bokseri Endru i Tristan Tejt, optuženi za trgovinu ljudima u Rumuniji, moći će da napuste Bukurešt, ali ne mogu da napuste zemlju, odlučio je sudija.

Sud u Bukureštu ublažio je ograničenja kretanja Endruu Tejtu, uticajnom influenseru optuženom za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorišćavanje žena.

Na osnovu sudske odluke, Tejt (36) može da putuje bilo gde u Rumuniji, rekao je njegov portparol. 

Presuda nije pravosnažna i može se uložiti žalba. Braća Tejt su zatražila da im se dozvoli napuštanje Rumunije, obavezujući se da neće napustiti evropsku teritoriju, ali je njihov zahtev odbijen kao nerazuman.

AP Photo/Andreea Alexandru
Endru Tejt

Ranije mere podrazumevale su ograničenje njegovog kretanja na teritorije opštine Bukurešt i obližnjeg okruga Ilfov, osim ako nije dobio prethodno odobrenje od sudije. 

Endru Tejt je novinarima ispred suda rekao da se „stvari kreću u pravom smeru“ i opisao slučaj protiv njega kao „lov na veštice“.

Rumunski tužioci su optužili Endrua Tejta u junu zajedno sa Tristanom Tejtom i dva rumunska državljana u istom slučaju. Oni su uhapšeni krajem decembra u blizini Bukurešta i negirali su optužbe koje im se stavljaju na teret.

Sud u Bukureštu 30. decembra odredio im je pritvor od 30 dana, a rumunske vlasti su braći oduzele imovinu vrednu oko 3,6 miliona evra.

Policija je utvrdila da su početkom 2021. godine četvorica osumnjičenih (dva državljana Britanije i dva državljana Rumunije) stvorili organizovanu kriminalnu grupu. 

AP Photo/Andreea Alexandru
 

Do danas je poznato da su šest devojaka bile žrtve nasilja. Devojke su bile primorane da učestvuju u proizvodnji pornografskih materijala, koji su se zatim prodavali na onlajn platformama. 

Neke žrtve su bile prisiljene na seksualne odnose. Privedene su ukupno četiri osobe, uključujući bivšeg rumunskog policajca koji je pomagao Tejtovima.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike