Novi dokazi protiv braće Tejt: U četu vrbovali žene kako bi ih seksualno eksploatisali

31.08.2023

16:24

0

Između marta 2019. i aprila 2020. bilo je oko 45 potencijlanih žrtava "Ratne sobe"

Novi dokazi protiv braće Tejt: U četu vrbovali žene kako bi ih seksualno eksploatisali
Braća Endru i Tristan Tejt - Copyright Profimedia

U čet-grupi "Ratna soba", koju je vodio bivši britansko-američki kikbokser i rijaliti zvezda Endru Tejt, može se videti da su desetine žena vrbovane kako bi bile seksualno eksploatisane za novac.

Kako prenosi BBC, "Ratna soba", za koju korisnik mora da plaća oko 8.000 dolara godišnje da bi se učlanio, služi da, kako se navodi na Tejtovom sajtu, "promoviše samodisciplinu, motivaciju i izgradnju samopouzdanja, istovremeno omogućavajući članovima pristup hiljadama profesionalaca iz celog sveta koji podstiču ličnu odgovornost, naglašavajući važnost preuzimanja vlasništva nad svojim izborima i postupcima".

Prema procurelim dokazima, čet je služio i da korisnici prođu kroz tzv. PhD kurs (Pimpin' Hoes Degree), kako bi naučili da "grumuju" žene za seksualni rad.

AP Photo/Alexandru Dobre, File
Endru Tejt

Grumovanje podrazumeva uspostavljanje i održavanje traumatskih veza između žrtve i nasilnika, u kojem se, postiže dinamika sticanja poverenja žrtve uz istovremeno kršenje njenih granica, a povlastice i nagrade se koriste kao mito kako bi joj se pristupilo.

Naime, između marta 2019. i aprila 2020. bilo je oko 45 potencijlanih žrtava "Ratne sobe", ali se smatra da je broj žrtava verovatno veći.

Neki od administratora četa, poznati kao "generali", daju instrukcije članovima da romantično zavode, emocionalno manipulišu i društveno izoluju žene pre nego što ih namame na nastup na veb kamerama, često uzimajući sav ili većinu novca koji zarade.

Žene kažu da su bile podvrgnute nasilju, izolovane od prijatelja i primorane da obavljaju sitne poslove kako bi demonstrirale svoju pokornost.

- Ratna soba služi da dobiješ žene koje će da te služe u životu - rekao je Eli, uzbunjivač koji je dve godine radio kao šef prodaje i marketinga organizacije braće Endrua i Tristana Tejta, i dodao da mu je grupa "isprala mozak".

AP Photo/Vadim Ghirda
 

Podsetimo, braći Tejt u Rumuniji se sudi za trgovinu ljudima i formiranje organizovane kriminalne grupe, zajedno sa još dve Rumunke.

Ranije ovog leta, rumunski tužioci su saopštili da su braća Tejt regrutovala svoje navodne žrtve dovodeći ih u zabludu o njihovim romantičnim namerama, pre nego što su žene prevezli u kuću na periferiji Bukurešta, gde ih je grupa seksualno iskorišćavala i prisiljavala da proizvode pornografski sadržaj.

Pored toga, na stotinama stranica svedočenja i transkripata, navode se i slučajevi seksualnog nasilja, a jedna žena je navela da je zadobila povrede oka i dojke. Na jednom od audio-snimaka može se čuti Tejtov brat Tristan kako izgovara da će "porobiti" žene, nazivajući ih pogrdnim imenima.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike