Skandal zbog fotošopa: Agencije povukle fotografiju Kejt Midlton zbog "manipulacije" (FOTO)

11.03.2024

09:23

0

Princeza Kejt nije viđena u javnosti od Božića

Skandal zbog fotošopa: Agencije povukle fotografiju Kejt Midlton zbog "manipulacije" (FOTO)
Princeza Kejt sa decom na spornoj slici - Copyright Profimedia

Četiri novinske agencije povukle su prvu zvaničnu fotografiju princeze od Velsa, Kejt Midlton, od njene operacije abdomena u januaru, zbog zabrinutosti da je fotografijom "manipulisano", BBC.

AP je prvi kasno sinoć povukao fotografiju Kejt sa njeno troje dece, objavljenu u nedelju, jer "nije zadovoljila" standarde. 

Agencija je navela da je primetila da postoji "nedoslednost u poravnanju leve ruke princeze Šarlote".

Rojters je druga novinska agencija koja je povukla fotografiju posle, kako je navela, "pregleda nakon objavljivanja". 

Profimedia
Na fotografiji je uočeno nekoliko nepravilnosti

Zatim je fotografiju povukla i agencija AFP, a potom i američka kompanija za vizuelne medije Getty Images.      

PA Media, najveća britanska novinska agencija preko koje kraljevska porodica redovno objavljuje svoje zvanične informacije, saopštila je da nije povukla fotografiju, ali je portarol rekao da agencija traži hitno objašnjenje od Kensingtonske palate u vezi sa zabrinutošću zbog moguće "manipulacije".

Većina novinskih organizacija poštuje sopstvene stroge smernice o korišćenju manipulisanih fotografija, koristeći ih samo kada su propraćene objašnjenjem da je slika promenjena u odnosu na original, ukazuje BBC i dodaje da se novinske agencije stoga obavezuju prema klijentima da su njihove fotografije tačne i da ne postoji digitalna manipulacija.

Na fotografiji koju je navodno snimio princ Vilijam i koju je Kensingtonska palata objavila juče, kada se u Velikoj Britaniji obeležava Dan majki, prikazana je princeza Kejt sa njihovo troje dece, a navodno je snimljena prošle sedmice u Vindzoru. 

Fotografija je postavljena na zvaničnom nalogu princa i princeze od Velsa, uz poruku u kojoj Kejt zahvaljuje na lepim željama i kontinuiranoj podršci u poslednja dva meseca.

Objavljivanje fotografije usledilo je nakon višenedeljnih spekulacija na društvenim mrežama o tome šta se dogodilo sa Kejt otkako je napustila bolnicu 29. januara, gotovo dve nedelje nakon planirane operacije abdomena. 

Princeza Kejt nije viđena u javnosti od Božića.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike