Drama na nebu: Avion pun putnika počeo da propada, veliki broj povređenih (VIDEO)

11.03.2024

08:08

0

Autor: 24sedam

Više od 10 vozila Hitne pomoći stiglo je na aerodrom i nekoliko povređenih putnika prevezeno je u bolnicu nakon sletanja

Drama na nebu: Avion pun putnika počeo da propada, veliki broj povređenih (VIDEO)
cesna - Copyright Pixabay

Na međunarodnom letu iz Sidneja ka aerodromu Oukland, došlo je do jake turbulencije, odnosno naglog propadanja aviona, usled tehničkih problema i tom prilikom povređeno je 50 putnika, pišu novozelandski mediji. 

Više od 10 vozila Hitne pomoći stiglo je na aerodrom i nekoliko povređenih putnika prevezeno je u bolnicu nakon sletanja. U pitanju je let kompanije LATAM Airlines Group.

- Avion je sleteo na aerodrom Oukland prema rasporedu leta. Kao rezultat incidenta, neki putnici i članovi kabinske posade su povređeni. Oni su odmah dobili pomoć medicinskog osoblja - rekao je portparol avio-kompanije za Herald.

Jedna žena koja je bila u avionu izjavila je da je tokom leta doživela "brzi pad".

- Bila sam stjuardesa i ovo je prvi put da sam ovako nešto osetila... ceo avion se jednostavno "smrznuo" - rekla je.

Incident se dogodio oko 16 časova po lokalnom vremenu, a na aerodromu u Ouklandu putnike je sačekalo pet ambulantnih vozila.

- Naše ekipe su izvršile prihvat 24 pacijenta, osam u ozbiljnom stanju i 16 u lakšem stanju - saopštili su iz Hitne pomoći i dodali da su dve osobe prevezene u bolnicu.

Mediji prenose da je u pitanju bio avion Boeing 787-9 Dreamliner. U ovom trenutku nije poznato kakvi tehnički problemi su uzrokovali propadanje letelice.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike