Novi incident Boing 737: Avion izleteo sa piste u Hjustonu! (VIDEO/FOTO)

09.03.2024

07:58

0

Svih 160 putnika i šest članova posade na letu iz Memfisa za Hjuston evakuisani su iz aviona bez povreda

Novi incident Boing 737: Avion izleteo sa piste u Hjustonu! (VIDEO/FOTO)
Copyright Printscreen/YouTube

Pet godina star Boeing 737 MAX 8 kompanije United Airlines (registarska oznaka N27290, serijski broj 44309) skliznuo je sa piste na međunarodnom aerodromu Džordž Buš u Hjustonu (IAH), savezna država Teksas.

Incident je potvrdila Federalna uprava za vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA), koja je saopštila da u incidentu nije bilo povređenih, kao i da su putnici bezbedno evakuisani iz aviona i prebačeni do terminala autobusima oko 08:00 pre podne po lokalnom vremenu.

 

 

Društvene mreže ubrzo su preplavili snimci aviona koji se jednim delom nalazio u livadi pored piste, a drugim na betonu. Lokalni mediji preneli su informaciju da je avion skliznuo sa piste tokom onoga što je opisano kao "regularne procedure sletanja"Avion sa 160 putnika i šest članova posade na letu UA 2477 sa aerodroma u Memfisu (MEM), Tenesi, za Hjuston bio je na redovnoj jutarnjoj rotaciji, javlja ABC13, precizirajući da su putnici bez problema evakuisani iz letelice.

U trenutku kada je već sleteo, pri brzini od 30 čvorova (55 km/h) skrenuo je udesno, proklizao sa piste 09-27 pri brzini od 20 čvorova (37 km/h) i završio u polju, s nosem podignutim na gore i (prema snimcima) uništenim levim stajnim trapom, navode mediji.

 

 

Sami putnici naveli su novinaru portala Click2Houston da je let bio potpuno normalan, baš kao i sletanje, i da su tek na kraju, kada je avion skliznuo iz nepoznatih razloga sa piste - shvatili da se nešto dešava.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike