Putin kazao da mu je najteže bilo da upravlja helikopterom, a onda otkrio da li se odrekao alkohola (VIDEO)

07.03.2024

14:53

0

Ruski lider je posetio Višu vojnu vazduhoplovnu školu u Krasnodaru

Putin kazao da mu je najteže bilo da upravlja helikopterom, a onda otkrio da li se odrekao alkohola (VIDEO)
Vladimir Putin - Copyright Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin u poseti je Krasnodaru gde je obišao Višu vojnu vazduhoplovnu školu i testirao simulator aviona.

U Višoj školi se pripremaju piloti za operativno-taktičku, daleku, vojno-transportnu i morsku avijaciju, a od septembra 2017. godine se obučavaju i devojke. Tokom 2023. godine je diplomiralo 13 devojaka.

Putin je tokom sastanka sa studentkinjama završne godine ove škole ispričao kako mu je najteže bilo da upravlja helikopterom.

- Pokušao sam da upravljam helikopterom i čini mi se da je on najsloženiji za rukovanje. Razlog tome je što ima jako osetljivo kormilo koje reaguje na milimetarske pokrete i helikopter leti ulevo, udesno. Osim toga, veoma je teško da se pronađe precizno mesto za sletanje - rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da vojna avijacija sada ostvaruje veoma ozbiljne i veoma važne zadatke na bojnom polju.

Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Putin sa kadetkinjama

Pojasnio je da je helikopter najsloženija letelica kojom je pokušao da upravlja, osim onih kojima je pilotirao dok je leteo sa „ždralovima“.

Vladimir Putin je 2012. godine učestvovao u eksperimentu spasavanja ždralova, kada je pilotirao motodeltaplanerom (vrsta motornog zmaja).

"Trudim se da ne pokazujem emocije"

Vladimir Putin izjavio je da se trudi da ne pokazuje emocije na sastancima sa pripadnicima koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji (SVO), ali da su takvi susreti za njega najemotivniji.

- Najupečatljiviji događaji su, naravno, susreti sa našim momcima ili ženama, našim devojkama koje služe u zoni Severnog vojnog okruga ili sa članovima njihovih porodica - rekao je Putin tokom sastanka sa diplomcima Više vojne škole vazduhoplovstva u gradu Krasnodaru na jugu Rusije.

Putin je rekao diplomcima, govoreći o načinima efikasnog očvršćavanja, da je praktično eliminisao alkohol i da se trudi da ne pije jaka pića.

 

BONUS VIDEO


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike